Desembarcament dels menors a bord de l'Open Arms
Desembarcament dels menors a bord de l'Open Arms

Salvini cedeix "contra la seva voluntat": l'Open Arms desembarca 27 menors

El ministre de l'Interior italià diu en una carta que acata el que li ha demanat el primer ministre i permet el desembarcament de menors, tot i que no hi està d'acord

RedaccióActualitzat

Open Arms ha pogut desembarcar 27 menors dels 134 migrants que portava a bord. Finalment, Matteo Salvini ha cedit parcialment davant la situació del vaixell de rescat, que porta 16 dies a l'espera d'un port segur.

El desembarcament ha començat poc abans de les cinc de la tarda. Dels 27 menors, 14 han estat traslladats a un vaixell de la Guàrdia Costanera i els altres 13 a un de la Guàrdia de Finances:

Els menors han arribat a Lampedusa cap a un quart de sis, ja que el vaixell de l'Open Arms és molt a prop del port. Els fiscals de Palerm ja han assignat tutors als menors a bord.

Al vaixell hi ha 29 menors, però n'hi ha dos que estan acompanyats pels seus familiars i no se n'ha autoritzat el desembarcament.

 

Salvini cedeix

El ministre de l'Interior italià ha anunciat en una carta que publica al diari La Reppublica que accepta el desembarcament de menors del vaixell.

La carta és una resposta a les peticions del primer ministre Giuseppe Conte. Salvini deixa clar que la decisió és "contra la seva voluntat".

"Contra la meva voluntat i en l'enèsim exemple de la meva lleial col·laboració, disposo que no es posin obstacles a l'execució de la seva decisió."

Salvini diu en la carta que "amb la mateixa sinceritat" transmet la seva "preocupació" perquè la decisió pugui provocar que s'hagin de "fer càrrec d'uns subjectes de manera tan irreversible com onerosa".

Open Arms ha confirmat la informació i ha explicat que el desembarcament dels 27 menors es faria amb "seguretat i serenitat":

Dimecres un tribunal italià ja va contradir la prohibició de Salvini d'impedir al vaixell entrar en aigües italianes. Tot i això, el govern del país no va facilitar el desembarcament. L'ordre només va servir perquè el vaixell s'acostes més a la costa. Ara l'Open Arms és a una milla de Lampedusa, en una situació tensa i complicada.


Divisió al govern italià

La decisió de Salvini constata la divisió en el govern italià respecte al cas de l'Open Arms. El primer ministre ja va fer pública una carta en què demanava al seu ministre de l'Interior que reconsiderés la seva postura:


Perilla la seguretat

La situació al vaixell de l'Open Arms empitjora cada dia, i els responsables de la missió asseguren que ja no poden garantir la seguretat a bord.

El fundador de l'Open Arms, Òscar Camps, ha fet una crida desesperada perquè es permeti baixar els migrants, ja que no pot controlar la situació:

La justícia italiana ha tornat a fer un pas més davant el bloqueig, i la Fiscalia ha obert una investigació per possible segrest.

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut