Salvini amenaça Open Arms i Camps respon: "De la presó se surt; del fons del mar, no"

Salvini amenaça Open Arms si navega per aigües italianes amb immigrants rescatats: "En cas de desobediència, arrest"

RedaccióActualitzat

"ONG avisades". Així ha advertit el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, el vaixell d'Open Arms i de l'alemanya Sea-Eye que es dirigeixen al Mediterrani Central. Salvini assegura que qualsevol "desobediència" implicarà la detenció dels responsables, com ja ha passat en el cas del Sea-Watch i la capitana Carola Rackete.

En un dels seus habituals directes a Facebook, Salvini ha enviat un missatge clar a l'Open Arms i a l'Alan Kurdi, de Sea-Eye:

"Hi ha altres vaixells de dues ONG, una alemanya i una espanyola, que estan navegant cap al Mediterrani. ONG avisades, ONG mig salvades. Multes, confiscació de l'embarcació, prohibició d'ingrés en aigües territorials i en cas de desobediència, l'arrest."

El ministre italià diu que ara ja "ningú els pren per ximples":

"L'Open Arms i l'Alan Kurdi sembla que s'estan acostant a Líbia. Crec que ja heu entès com funciona Itàlia, on finalment hi ha un govern que fa que es respectin les lleis. I ja no ens prenen per ximples."

Salvini ha celebrat la detenció de la capitana del vaixell de l'ONG Sea Watch, Carola Rackete, que va entrar al port de l'illa italiana de Lampedusa sense autorització perquè poguessin desembarcar els 40 migrants que feia 17 dies que havia rescatat.

Rackete està acusada dels delictes de resistència i violència contra vaixell de guerra contemplats en el codi de navegació, que comporten penes de fins a 10 anys de presó.

El govern italià assegura que el vaixell serà confiscat i s'imposarà una sanció de 20.000 euros a l'ONG, que podria arribar a 50.000 si no es paga en els terminis establerts.

 

Òscar Camps: "De la presó se surt; del fons del mar, no"

Conscient de la situació, Òscar Camps s'ha avançat a Salvini i ja ha respost a l'amenaça. També ha estat contundent. En una entrevista telefònica a l'agència EFE, Camps ha afirmat que "de la presó se surt; del fons del mar, no"

Camps és de camí a Sicília per embarcar a l'Open Arms. Assegura que assumirà totes les conseqüències i la responsabilitat davant del govern italià, fins al punt de protegir el capità en cas que es trobi en la mateixa situació que Rackete.

"Ho tinc clar, però també he de protegir el meu capità i per això m'estic embarcant i he donat ordres perquè s'eximeixi el capità de qualsevol responsabilitat. Com em va dir la meva mare abans de partir: 'De la presó se surt, del fons del mar no'"

El capità del vaixell d'Open Arms, Riccardo Gatti (EFE)

 

Camps explica que no es podien estar quiets després de sis mesos bloquejats a port pel govern espanyol per la prohibició de sortir a aigües internacionals per a operacions de rescat:

"No pot ser. No em puc quedar parat. Ho sento en l'ànima. Soc pare de família. Soc el director d'una organització humanitària que protegeix la vida humana al mar. Tinc uns principis i en aquest moment preferiria estar en la posició de la capitana del Sea Watch."

El fundador d'Open Arms assenyala que "obeir no porta a res més que a la mort de persones", critica "la complicitat passiva dels presidents dels 28 governs de la Unió Europea" i avisa que amb el bon temps cada cop hi haurà més morts al Mediterrani:

"Amb el bon temps s'incrementaran les sortides de vaixells des de Líbia. A més de la retirada dels vaixells del dispositiu europeu Sofia, que ha deixat sense naus la zona, el Sea Wach es troba detingut i la seva capitana a la presó. Podem tenir centenars de morts aquest estiu."

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut