Salvini "agraeix" a Sánchez l'acollida de l'Aquarius i l'insta a rebre més migrants

Actualitzat

El cas Aquarius ha posat sobre la taula el fracàs de la política europea de repartiment per quotes dels sol·licitants d'asil.

El nou ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha agraït a Pedro Sánchez el gest, després que, fa dos dies, Espanya es comprometés a acollir els 630 migrants de l'Aquarius. Però li ha enviat un missatge:

"En aquests moments, Itàlia acull prop de 170.000 demandants d'asil. Els números diuen que a Espanya són prop de 16.000. 16.000 i 170.000. Així que agraeixo el bon cor del president Sánchez, i diguem que té un ampli marge per exercitar la seva generositat i el seu acolliment en les properes setmanes".

El govern italià no acceptarà l'arribada de més vaixells de rescat operats per ONG, com l'Aquarius. Però sí que ha permès l'entrada de 937 migrants que havien rescatat els seus guardacostes.

 

 

Picabaralla amb França

El president francès, Emmanuel Macron, ha titllat les autoritats italianes de "cíniques i irresponsables". Segons les lleis internacionals, tenien el deure d'acollir l'Aquarius per proximitat.

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha respost que "no ha de rebre lliçons d'un hipòcrita que mira cap a una altra banda en temes d'acolliment".

Les crítiques de França a Itàlia han tensat les relacions entre els dos socis europeus. L'intercanvi d'acusacions entre líders d'Europa ha anat en augment en els últims dies. D'aquí dues setmanes es farà una cimera europea per tractar aquest tema.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut