Un noi fent-se un test d'antígens abans d'entrar al Canet Rock, aquest juliol (ACN/Gemma Aleman)

Salvador Macip: "Els tests d'antígens no són un passaport per fer vida normal"

L'investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC també ha alertat del risc que apareguin noves variants amb l'augment de contagis

"Hauríem de fer més tests d'antígens", adverteix l'investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC, Salvador Macip, que en defensa la seva utilitat perquè "et donen una imatge del que està passant".

Macip ha posat com a exemple que a les escoles del Regne Unit els alumnes han hagut de fer dos testos d'antígens cada setmana, fins ara que s'ha acabat el curs, i això ha permès saber quan hi havia un cas positiu i controlar els contactes per tallar la transmissió del coronavirus.

Tot i això, en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, l'investigador ha advertit del risc de fer un mal ús dels tests d'antígens:

"Utilitzem-los bé, per detectar on són els brots, no per donar passaports per fer el que es vulgui, per fer vida normal, anar a un concert o el que sigui."

Els assistents a festivals multitudinaris com el Cruïlla, el Vida o el Canet Rock han hagut de fer-se tests d'antígens abans d'entrar al recinte, en alguns casos, amb llargues cues.

També la cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha qüestionat que es facin grans esdeveniments.

Sobre la reobertura de l'oci nocturn, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que quan els locals tornin a funcionar serà necessari que tots els clients hagin passat un test d'antígens fet un màxim de 12 hores abans o que tinguin el certificat Covid.

Vacunat i amb Covid

Salvador Macip també ha insistit que "som al mig d'una nova onada", en la qual pugen més ràpidament els casos, però que "és diferent gràcies a les vacunes".

De fet, ell s'ha posat com a exemple de persona que s'ha contagiat de Covid, a través del seu fill adolescent, però que té símptomes lleus gràcies a haver completat la pauta de vacunació, un testimoni que també ha explicat en un fil de Twitter.

Salvador Macip, investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC

Risc de variants pitjors

El professor de Ciències de la Salut ha alertat, a més, que "cada infecció és un risc que el virus muti cap a un costat que ens doni problemes":

"Com més circula el virus, hi ha més possibilitats de mutar i que sorgeixin variants pitjors que la delta. Si vas tirant els daus, al final pot sorgir."

Salvador Macip ha afegit que "les vacunes estan salvant vides, funcionen, però tot i vacunats no fem situacions de risc, com anar sense mascareta o anar a actes multitudinaris perquè encara ens podem contagiar i incentivar les mutacions".

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut