Captura del joc 'Món Espriu'. (Foto:ACN)
Captura del joc 'Món Espriu'. (Foto:ACN)
Barcelona

Salvador Espriu ja té un videojoc

S'ha presentat aquest dimarts el primer videojoc dedicat a descobrir el poeta català, Salvador Espriu. L'autor del joc pretén que els usuaris s'acostin al ric imaginari d'Espriu i acabin llegint-lo.

RedaccióActualitzat
"El món Espriu" és el títol del videojoc que s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona i que convida a entrar a l'univers del poeta català. És el primer videojoc dedicat a un escriptor català, i el segon de l'àmbit hispànic després de Cervantes i el Quixot.

El videojoc dedicat a Salvador Espriu, el centenari del qual s'ha commemorat al llarg dels últims mesos, és creació del madrileny Carlos González, professor de videojocs a la Universitat de Barcelona. González ha explicat que es tracta d'aconseguir que, especialment els més joves, s'acostin al ric imaginari del poeta català i acabin llegint-lo.

L'autor que ha dedicat deu mesos d'investigació, en els quals ha repassat tota l'obra del poeta, ha avançat que l'usuari es trobarà amb un videojoc de plataformes on Esther, un dels personatges creats per Espriu, s'erigeix en fil conductor i "salvadora del seu poble".
Els jugadors aniran saltant pantalles, amb punts de control com ens lumínics vinculats al mite de la Càbala, i tant aterraran a Sepharad (La pell de Brau), on hauran d'evitar perills com quedar atrapats sota un toro, com arribaran a Susa, la capital de Pèrsia.

El joc, que un expert pot acabar en tan sols set minuts, finalitza amb una frase d'Espriu (aleatòria cada vegada que es juga) i que pot ser compartida en les xarxes socials juntament amb l'enllaç al joc.

Els usuaris podran accedir a partir d'ara al joc a través de la plataforma en línia www.educaixa.com, que l'Obra Social "la Caixa" posa a disposició de tota la comunitat educativa d'Espanya. "El món Espriu" està disponible en català, castellà i anglès i estableix el rànquing de puntuacions de cada usuari, amb el repte de superar-lo cada vegada que es connecti.

Anar al contingut