EFE

Salut rectifica i ara no autoritza sortides de les residències només per als àpats familiars

Aquest nou document estableix que cap resident pot abandonar les instal·lacions si no és per un mínim de tres dies, tot i que legalment no es pot impedir

RedaccióActualitzat

El govern fa marxa enrere i elimina la possibilitat de treure gent gran de les residències per unes hores o durant menys de tres dies. No s'autoritzaran sortides si no és per un mínim de 72 hores, tot i que legalment no es pot impedir. Això es desprèn de l'últim protocol del Grup de Treball de Residències publicat pel Departament de Salut, en què s'indica ja des del segon paràgraf que l'evolució de la pandèmia ha obligat a fer canvis d'última hora.

"Per l'evolució dels indicadors epidemiològics dels últims dies no quedaran autoritzades les sortides curtes d'1 o 2 dies a casa dels familiars."


El document continua estipulant que les sortides mentre durin les festes han de ser de com a mínim tres dies i sempre que es pugui garantir contacte només amb una bombolla de convivència. Sí que es podran fer passejades terapèutiques al voltant de les residències.

A més, com ja s'havia anunciat anteriorment, en alguns casos caldrà que els residents es facin un test d'antígens abans i, en qualsevol supòsit, una prova PCR després.
 

Tres supòsits

El nou protocol de Salut estableix tres supòsits en els quals aquestes proves s'han de fer o no abans de la sortida. Si la residència és verda –és a dir, si és una residència lliure de casos de Covid-19–, no cal fer cap prova el dia de la sortida del resident.

Si la residència és taronja –això és, si hi ha casos de contagi per coronavirus detectats, però el brot està controlat–, no podrà sortir cap persona que presenti algun símptoma compatible amb el virus o bé que sigui un cas confirmat o contacte d'algú contagiat. Però no caldrà fer cap prova el mateix dia de la sortida.

I, si la residència és vermella o hi ha un brot de coronavirus fora de control, només s'autoritzarà la sortida si el resident ha obtingut un test d'antígens negatiu de Covid de menys de tres mesos en el moment de la sortida o si fa el mateix temps que ja ha passat el contagi.
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut