La rambla de Figueres, població on la situació de la Covid continua preocupant (ACN/Marina López)

Salut prorroga les restriccions a Figueres i Vilafant, on la situació no millora

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot tendeix a baixar, però preocupa la situació al Vallès Occidental

RedaccióActualitzat

Canvis en les restriccions a Figueres i a Vilafant per contenir els rebrots de Covid-19. La situació a la capital de l'Alt Empordà continua preocupant.

Aquesta mitjanit ja han pogut obrir els teatres i cinemes, i els equipaments i establiments esportius. Això sí, amb l'aforament limitat al 50 per cent.

També s'ha de limitar al 50 per cent l'aforament de l'interior de bars i restaurants, on només s'atendrà a les taules, no a la barra. A les terrasses, la mesura és mantenir la distància de dos metres entre taules o grups de taules.

 

Bars i restaurants no poden atendre a la barra, només a les taules (ACN/Marina López)


D'altra banda, ja es poden tornar a fer activitats de culte, casaments i funerals, amb un aforament del 33 per cent.

Continuen prohibides les trobades de més de 10 persones.

A més, Salut demana no sortir de casa si no és necessari per motius laborals, per motius de salut, per fer gestions o per anar a comprar.

Els comerços, tret dels d'alimentació i productes de primera necessitat, han de funcionar amb cita prèvia.

 

Plafó informatiu sobre les mesures de prevenció de la Covid-19 en un carrer de Figueres (ACN/Marina López)


També es demana a la població d'aquests dos municipis empordanesos limitar la vida social al màxim, i reduir-la al grup de convivència habitual o a altres familiars o persones pròximes, però mantenint grups estables.

Aquesta nova resolució del Departament de Salut anul·la l'anterior i té una vigència de 15 dies.

Les restriccions imposades el 19 de juliol, ara modificades, no han impedit que la situació a Figures continua preocupant. El risc de rebrot és ascendent i molt alt, i ha anat augmentant durant la segona quinzena de juliol.

Amb tot, la velocitat de propagació de l'última setmana de juliol és d'1,47, lleugerament per sota de l'1,52 de la setmana anterior.

Aquest diumenge s'hi han notificat 508 casos confirmats per PCR, 29 més que el dia abans.


A Catalunya, tendència a la baixa

Al conjunt de Catalunya, les xifres de la pandèmia sembla que es van estabilitzant: tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació tendeixen a la baixa.

Malgrat tot, aquest diumenge Salut ha notificat 1.303 nous casos confirmats per PCR.

Hi ha 40 persones més ingressades; en total són 574, de les quals n'hi ha 100 a l'UCI. En canvi, no s'ha notificat cap mort per Covid-19.


Augment de casos al Vallès

Preocupa la situació al Vallès Occidental, amb un augment de casos a les cocapitals, Sabadell i Terrassa, però també en altres municipis menors.

També augmenten els casos al Vallès Oriental.

 

 

A Barcelona, el risc de rebrot continua sent molt alt, però la velocitat de transmissió ha baixat respecte de la setmana anterior.

En tres poblacions de la regió metropolitana sud que preocupaven especialment, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Castelldefels, la velocitat de propagació també ha baixat aquesta última setmana.

Preocupa Viladecans, on el risc de rebrot és ascendent.

 

Terrasses de Castelldefels el 30 de juny (EFE/Norma Vidal)


Aquest dilluns també ha entrat en vigor, a Barcelona i 14 municipis de la rodalia, una pròrroga de les mesures ja dictades el 17 i el 19 de juliol, amb l'excepció, com a Figueres i Vilafant, dels teatres i cinemes, les instal·lacions i els establiments esportius i les activitats de culte.

En aquest àmbit, en canvi, els comerços no han de funcionar amb cita prèvia.

També estan prohibides les reunions de més de 10 persones i es demana que es limiti l'activitat social en grups estables.

A la regió sanitària de Lleida, el risc de rebrot tendeix a baixar i la velocitat de propagació es manté per sota de l'1, que és el nivell necessari per frenar l'expansió del virus.


Reunió del Procicat sobre la restauració

Avui, d'altra banda, es torna a reunir el Procicat, després que divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar les limitacions horàries que havia fixat el govern per a bars i restaurants, que aquest cap de setmana no han hagut de tancar a mitjanit.

Una decisió que la Generalitat ja ha anunciat que recorrerà.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut