Salut proposarà prorrogar totes les mesures 15 dies més mentre baixen els contagis
Controls dels mossos al límit entre les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat (ACN)

Salut proposarà prorrogar totes les mesures 15 dies més mentre baixen els contagis

Ramentol descarta que es relaxin les restriccions vigents per Nadal només perquè són festes: "L'epidèmia no hi entén, de treves"

ACNActualitzat

El Departament de Salut proposarà aquesta setmana al Procicat prorrogar 15 dies més les mesures actuals davant de la Covid-19, segons ha indicat el seu secretari general, Marc Ramentol, a RAC1.

"La proposta inicial que Salut posarà sobre la taula serà la pròrroga de les mesures actuals. Després s'ha de sotmetre al criteri dels altres departaments i del Procicat", ha afirmat Ramentol, preguntat pel tancament al públic de bars i restaurants i per les altres restriccions.

Sobre com serà el Nadal, el secretari general ha apuntat que es prendran les decisions al desembre perquè es pugui celebrar de manera segura, però ha descartat relaxar les mesures només pel fet que siguin festes: "L'epidèmia no hi entén, de treves, i no crec que ens en doni cap."

Pic de pressió assistencial

Salut preveu que Catalunya arribi al pic de pressió assistencial de la segona onada del coronavirus a mitjans o finals d'aquesta setmana, segons ha dit Ramentol en la mateixa entrevista.

El pic de contagis es va superar la setmana passada, però els ingressos als hospitals encara es continuen incrementant, si bé d'una manera més lenta en els darrers dies. Ramentol ha afirmat que serà "un pic altíssim" que "no és compatible amb el manteniment de l'activitat assistencial" i que per això cal que l'impacte de la Covid-19 sobre el sistema sanitari baixi ràpid.

El secretari general de Salut ha assenyalat que esperen una tercera onada a l'hivern, si bé no poden predir quan, i adverteix del perill que suposaria que se sobreposés a la segona.

Lleuger descens

El risc de rebrot baixa 27 punts en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 670, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l'Rt, baixa a 0,92, i la incidència a 14 dies retrocedeix a 762,56 (era de 787,32 en l'anterior balanç).

En paral·lel, s'han declarat 1.882 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 270.325 des de l'inici de la pandèmia. El 10,94% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 35 noves morts, amb un total de 14.631.

Pel que fa als hospitals, hi ha 2.793 ingressats per Covid-19 (+106) i 578 a l'UCI (+16), tenint en compte que des d'aquest dissabte s'hi inclouen els crítics en centres privats.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut