Barcelona

Salut presenta el Codi Risc Suïcidi per prevenir i disminuir aquest fenomen

La reducció de la mortalitat en accidents de trànsit ha convertit el suïcidi en la primera causa de mort entre les persones de 25 a 44 anys. El Departament de Salut ha decidit implementar a tot Catalunya un programa que ja s'està fent en alguns hospitals i que ha aconseguit fer baixar el nombre de suïcidis. És el Codi Risc Suïcidi i pretén unificar criteris i protocols mèdics i, sobretot, fer un seguiment més intensiu de la població de risc.

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat el "Codi Risc Suïcidi" (CRS), un nou instrument que ha elaborat el seu departament per prevenir aquesta conducta i disminuir la mortalitat relacionada amb els suïcidis a Catalunya. Els objectius d'aquest codi són disminuir la mortalitat per suïcidi, augmentar la supervivència de la població atesa per conducta suïcida i prevenir la repetició de temptatives autolítiques en els pacients d'alt risc.

El programa unifica criteris i protocols mèdics i, sobretot, fa un seguiment més intensiu de la població de risc. Un programa similar al que es vol implantar a tot Catalunya ja s'està fent a Osona, on l'índex de suïcidi se situava per sobre de la mitjana i ara amb aquest seguiment dels pacients han aconseguit reduir el nombre de suïcidis. La majoria eren homes, d'entre 30 i 59 anys i tenien un trastorn mental, sobretot depressió, sense estar en tractament.

Actualment, el suïcidi és la primera causa de mort entre les persones de 25 a 44 anys. L'any 2011 van haver-hi 485 morts per suïcidi a Catalunya. La taxa de mortalitat per suïcidi se situa per sota de la mitjana de la Unió Europea i de la resta de l'estat espanyol.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut