Barcelona

Salut posa en marxa un servei telefònic per ajudar a deixar de fumar

Coincidint amb el Dia Mundial Antitabac, que se celebra avui, el Departament de Salut ha posat en marxa una línia telefònica per ajudar a deixar de fumar. Es calcula que més del 48% dels fumadors catalans volen abandonar aquest hàbit. El telèfon, que funciona les 24 hores del dia, és el 902 111 444.

Actualitzat

Fins ara existien telèfons d'informació sobre el tabaquisme, però cap d'ajuda. A partir d'ara, el fumador que vulgui deixar el tabac podrà trucar al servei Sanitat Respon, al 902 111 444, que el posarà en contacte amb una infermera especialment formada per oferir-li un pla personalitzat. A partir d'aquest primer contacte, serà la mateixa infermera l'encarregada de realitzar un seguiment del cas i de trucar a la persona en qüestió les vegades que calgui. El servei funcionarà les 24 hores del dia.

En la primera trucada, la infermera valorarà la motivació de la persona i la seva dependència. En el cas que requereixi prescripció de fàrmacs, el fumador s'haurà de dirigir al seu centre d'atenció primària, una farmàcia o una unitat de deshabituació. Salut calcula que caldran entre 4 i 6 trucades i que en un any s'hauran atès uns 1.000 fumadors. A Catalunya es calcula que més de 850.000 persones pensen deixar de fumar.

La consellera de Salut, Marina Geli, assegura que s'està anant pel bon camí en la lluita contra el tabac. L'any passat 38.000 persones van ser ateses pels centres d'atenció primària i van aconseguir deixar el tabac. L'entrada en vigor de la nova llei contra el tabac a la feina i als locals públics també ha ajudat a crear espais lliures de fum. El departament realitza una mitjana de 50 inspeccions diàries; de moment s'ha obert 137 expedients per incompliments de la normativa.

Anar al contingut