Un membre de la tripulació comprova el certificat digital Covid de la UE als passatgers que pugen a un vaixell al port del Pireu, a Grècia, el julio…
Un membre de la tripulació d'un vaixell que comprova un certificat digital Covid de la UE (ACN)

Salut ja permet que els vacunats a l'estranger puguin obtenir el certificat Covid

Per aconseguir-lo cal anar al CAP amb la documentació acreditativa de la pauta completa d'una vacuna aprovada per l'OMS

Actualitzat

En marxa des d'aquest dijous un sistema perquè les persones que s'han vacunat a l'estranger i que ara són a Catalunya puguin obtenir el certificat Covid digital. Salut l'ha posat en marxa a través dels CAP després que moltes persones es trobessin que no se'ls podia generar el codi QR per vitajar. És el cas per exemple d'estudiants o persones que treballaven a l'estranger i que ja han tornat després de rebre una dosi o la pauta completa.

Ho ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" Montse Martínez Marcos, cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Agència de Salut Pública.  Segons Martínez, tothom que es trobi en aquest cas ha d'acreditar que té la pauta completa d'alguna de les vacunes aprovades per l'OMS.

El sistema permetrà solucionar els problemes tant als que van rebre la pauta completa a l'estranger com als que l'han completat a Catalunya

"Demanem que el ciutadà porti algun tipus de certificat que acrediti que ha rebut aquestes dosis i hi hagi la informació mínima que es necessita per poder generar aquest certificat, i des d'avui podran anar al seu centre d'atenció primària a certificar això i això els permetrà que es generi el seu QR de vacunació corresponent."

L'anomenat "passaport Covid", vàlid a la Unió Europea, el poden descarregar des de La Meva Salut aquelles persones amb la pauta completa de vacunació, les que puguin presentar una prova de diagnòstic negativa o un certificat que digui que ja s'ha passat la malaltia.

Segons ha explicat Martínez Marcos, fins ara només s'acreditaven les vacunes administrades a Catalunya perquè són les que tenen "la traçabilitat completa". Ara diu que han posat en marxa aquest sistema per solucionar aquests casos, un sistema que no tenen totes les comunitats autònomes.

Les vacunes que es podran registrar, i per tant ser susceptibles del corresponent certificat són:

- Comirnaty (Pfizer/BioNtech) 
- Spikevax (Moderna) 
- Vaxzevria (AstraZeneca) 
- Vacuna de Covishield (AstraZeeca)
- Vacuna de Janssen 
- Vacuna de Sinopharm 
- Vacuna de Sinovac Biotech

Són les que es troben al llistat del Miniteri de Sanitat. La millora vol facilitar que els ciutadans de Catlaunya que per algun motiu s'han hagut de vacunar a l'estranger puguin tenir el certificat de la UE.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut