Cerimònia de beatificació de Joan Roig Diggle a la Sagrada Família (ACN/Jordi Bataller)
Cerimònia de beatificació de Joan Roig Diggle a la Sagrada Família (ACN/Jordi Bataller)

Salut obre expedient als organitzadors de la missa amb 600 fidels a la Sagrada Família

La Conselleria es plantejarà reforçar les mesures perquè no es repeteixi "un risc epidemiològic del tot injustificable"

RedaccióActualitzat

Salut obre un expedient als organitzadors de la missa a la Sagrada Família on aquest dissabte s'han aplegat gairebé 600 persones per a la beatificació de Joan Roig Diggle. La cerimònia ha estat presidida per l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Segons ha informat Salut, l'expedient, que podria acabar amb sancions, s'obre per la "gran mobilitat que ha implicat l'acte religiós" d'aquest matí "tenint en compte el context epidèmic". S'investigarà si s'han complert totes les mesures de protecció per evitar contagis de la Covid en l'organització i el desenvolupament de l'acte.

La conselleria que dirigeix Alba Vergés, però, recorda que l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol "només permet reduir aforaments i no tancar espais religiosos", ja que preval la llibertat de culte, que és un dret fonamental reconegut per la Constitució.

Consideren que aquest tipus d'esdeveniments massius tenen "un risc epidemiològic del tot injustificable donada la situació actual" i la consellera ha assegurat que es plantegen reforçar les mesures perquè no es repeteixi un acte com aquest.

La beatificació de Joan Roig Diggle ha comptat amb la participació de 588 persones, un terç de l'aforament de la Sagrada Família. Segons els organitzadors, a l'acte s'ha guardat una distància mínima d'1,5 metres entre feligresos i tots els assistents portaven mascareta.

Distància i mascareta entre els assistents a la cerimònia
Distància i mascareta entre els assistents a la cerimònia (ACN/Jordi Bataller)

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEsglésiaEstat d'alarma
Anar al contingut