Lleida

Salut obliga tots els radiòlegs de la regió sanitària de Lleida a cobrir les guàrdies de l'Hospital Arnau de Vilanova, on falten especialistes

A la Unitat de Radiologia de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida falten especialistes. En aquest centre, només hi ha 7 radiòlegs en plantilla i d'aquests, només 4 cobreixen totes les guàrdies durant l'any. Per pal·liar aquest dèficit, el Departament de Salut ha optat per unificar el personal de les tres empreses públiques que hi ha a la zona i obligar els 20 radiòlegs que conformen la regió sanitària de Lleida a fer torns dins l'hospital. La mesura, però, no ha estat ben rebuda pels professionals, que ho consideren una mala solució.

Actualitzat

Fins ara, dels 20 radiòlegs de la regió sanitària de Ponent repartits entre l'Hospital Arnau de Vilanova, el Santa Maria i els centres de primària, només 4 cobreixen les guàrdies del servei d'Urgències de l'Arnau, que dóna servei a 450.000 pacients. Això provoca que els especialistes hagin de fer moltes més guàrdies al mes de les cinc recomanables. La situació empitjora, però, a l'estiu, quan un dels quatre radiòlegs fa vacances.

Per evitar que això passi, a partir del 15 de juliol tots els radiòlegs de més de 55 anys hauran de fer guàrdies a Urgències. Aquesta és una de les conseqüències de la nova organització del Departament de Salut, que preveu unificar els recursos humans i tècnics de les tres empreses públiques que donen servei a la regió, l'Institut Català de la Salut, gestió de Serveis Sanitaris i l'Institut de Diagnòstic per la Imatge. L'objectiu és millorar el servei i concentrar les inversions en noves tecnologies. 

Una altra solució a llarg termini seria ampliar les places de radiologia a les universitats, però formar un especialista costa uns 12 anys.

Anar al contingut