Salut no canvia el protocols de vacunació malgrat el positiu d'una infermera a Lleida
Infermeres d'un equip de vacunació de Lleida (ACN Salvador Miret)

Salut manté el protocol tot i el positiu d'una infermera que va posar vacunes a Lleida

25 equips vacunen residències de les regions sanitàries de Lleida, l'Alt Urgell i l'Aran, i les Terres de l'Ebre, el primer dia del pla massiu

Actualitzat

En el dia que s'ha reprès la vacunació a les residències, el Departament de Salut afirma que no canviarà els protocols i els sanitaris no es faran proves abans d'anar a les residències a vacunar, després que una infermera que va vacunar en una residència de Lleida va donar positiu de Covid.

Les altres 4 persones de l'equip que va participar en la vacunació al geriàtric Balàfia I, de la capital del Segrià, han estat aïllades. 70 persones d'aquesta residència les han aïllat de tota manera pel cas positiu d'una treballadora. Salut va fer aquest dimarts PCR a tots els residents i treballadors del centre, i aquest dijous repetirà les proves.

El Departament de Salut ha explicat a TV3 que el contacte que van tenir els residents amb la infermera no és estretl. La protecció que porten els sanitaris, les mesures de seguretat i la brevetat del procediment fa molt difícil el contagi.

Salut no canvia el protocols de vacunació malgrat el positiu d'una infermera a Lleida
La primera persona vacunada a Lleida amb l'equip de vacunació (ACN/Anna Berga)

Comença la vacunació massiva

És el segon dia de vacunació contra la Covid a Catalunya, -el primer de forma massiva-, l'endemà que arribessin 60.000 noves dosis a l'aeroport del Prat. Després del retard per un problema logístic de la farmacèutica Pfizer, finalment ha començat el pla de vacunació.

Els 25 equips de vacunació s'han desplaçat per residències sense cap positiu, de gent gran, discapacitats i salut mental, de tot el territori.

A la regió sanitària de Lleida aquest dimecres es vacunaran avui i demà 930 persones, entre usuaris i treballadors, de 6 residències. Entre el 80 i el 90% dels afectats han firmat el consentiment per vacunar-se i, segons Eloïsa Setó, coordinadora pla vacunació Covid Lleida, entre el 10 o 20% restant no es vacunaran en molts casos, per prescripció mèdica, però ho faran més endavant.

A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'injectaran 95 dosis a dues residències de Sort i Esterri d'Aneu. En total, el pla ha de vacunar 640 persones d'una quinzena de residències. Aquest dijous serà el torn dels centres de la Seu d'Urgell.

Salut no canvia el protocols de vacunació malgrat el positiu d'una infermera a Lleida
Vacunes destinades a la residència de Flix (ACN/Jordi Marsal)

A les Terres de l'Ebre s'ha començat per vacunar una seixantena d'usuaris i treballadors d'una residència de Flix. Com a la resta del territori es prioritzen les residències blanques, o sigui les que no tenen cap malalt, i les més grans on un brot pot afectar més persones. El pla en aquesta regió seguirà la setmana que ve quan arribin 1.100 noves dosis.

Segons les dades del departament de Salut d'aquest dimecres, hi ha 1.233 persones vacunades contra la Covid-19 a Catalunya.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus VacunesSalutResidències gent gran
Anar al contingut