Tots els adults a Catalunya poden rebre la tercera dosi
Tots els adults a Catalunya poden rebre la tercera dosi (Reuters/Clodagh Kilcoyne)

Les persones de 18 a 29 anys ja poden posar-se la tercera dosi si fa 5 mesos de la segona

Les persones positives de covid es recomana que esperin cinc mesos des de la infecció per rebre la dosi de reforç

RedaccióActualitzat

Nou canvi en el protocol de vacunació que afecta les dosis de reforç. Des d'aquest dijous, ja poden demanar cita aquí per rebre la tercera dosi totes les persones de més de 18 anys. L'única condició és que hagin passat cinc mesos des que van rebre la segona dosi.

El calendari per demanar cita prèvia per a la franja d'edat d'entre 18 i 29 anys tot just es va obrir la setmana passada. En aquell moment, però, es va establir que aquests joves havien d'esperar-se vuit mesos des que es van vacunar. Amb l'ampliació que ha fet ara Salut, ja no hi ha diferències entre les persones adultes.

Així doncs, com passa a totes les franges per sobre dels 18 anys, el marge pot canviar si donen postitiu de covid abans de rebre la dosi de reforç. Si això passa, es recomana que esperin cinc mesos des de la infecció per tornar a vacunar-se. En tot cas, se'ls permet fer-ho a partir de la quarta setmana des del resultat positiu.

El marge de temps també es modifica per a les persones que havien rebut les vacunes d'AstraZeneca o de Janssen. En aquest cas, poden rebre la dosi de reforç passats tres mesos de la primera vacunació.

El protocol de vacunació infantil --que va començar abans de Nadal i que no inclou terceres dosis-- es manté com fins ara. Els nens i nenes reben també dues dosis, adaptades a la seva edat. Així, se'ls administra la segons vuit setmanes més tard de la primera. 

En cas que donen positiu, també s'adapta el calendari. D'aquesta manera, si la infecció es produeix abans de rebre la vacuna, se'ls administrarà una sola dosi a partir de les vuit setmanes després del diagnòstic.

Si la infecció en persones d'entre 5 i 11 anys es produeix després de la primera dosi, la segona també se'ls posarà passades vuit setmanes des de la infecció.

Com a resum, quant has d'esperar per rebre la tercera dosi?

  • Vacunats amb Pfizer i Moderna: 5 mesos des de la segona dosi
  • Vacunats amb AstraZeneca o Janssen: 3 mesos 
  • Positius per covid: 5 mesos (recomanació)

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut