Salut investiga dos possibles casos de listeriosi a Catalunya

Els afectats són dues persones d'una mateixa família que van rebre la visita d'una altre familiar d'Andalusia

Actualitzat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha rebut l'avís de dos possibles casos de persones afectades per listeriosi i que estarien relacionades amb el brot detectat a Andalusia, pel qual ha mort una persona.

Els possibles afectats són dues persones d'una mateixa família resident a la Catalunya Central, que van rebre la visita d'un familiar procedent de Sevilla. El familiar els va portar carn entatxonada envasada de la mateixa marca que ha causat dels casos a Andalusia.

Segons el comunicat, dies després del consum, els dos residents a Catalunya van tenir els primers símptomes, com diarrees, febre i dolor a les articulacions. Ara ja estan recuperats.

En canvi, el familiar que va portar la carn, va haver d'ingressar en un hospital de Sevilla quan va tornar i encara no ha estat donat d'alta.

En els propers dies, les anàlisis dels dos casos detectats a Catalunya -ara en fase de sospita clínica- serviran per confirmar o descartar si estan afectats per listeriosi.

Segons l'Agencia de Salut Pública, a Catalunya no s'ha distribuït el producte afectat, la carn entatxonada de la marca "La Mechá".

La listeriosi és una infecció causada per un bacteri que arriba a l'organisme per aliments contaminats. En la majoria de casos no presenta símptomes o són molt lleus, com trastorns digestius o febre, però pot arribar a ser mortal en la gent gran o persones amb el sistema immunològic debilitat. En el cas de dones embarassades els pot provocar avortaments o afectar el nadó.

 

ARXIVAT A:
Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut