Salut inclourà al recompte de víctimes de coronavirus les dades de les funeràries

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, es queixa que les morts a la conca d'Òdena són el triple de les que diu Salut perquè no es fa el test a tothom

RedaccióActualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimarts que, en els pròxims dies, el recompte de víctimes de coronavirus inclourà també les dades provinents de les funeràries.

"No són dades automàtiques i només tenim les defuncions dels centres hospitalaris. Per això, hem estat treballant amb els serveis funeraris per poder tenir també aquestes dades i donar-les a la ciutadania."

El Departament de Salut accepta que caldrà modificar el recompte i l'estadística de la conca d'Òdena, una de les més castigades per la Covid-19 de l'Estat, després de les queixes de l'alcalde d'Igualda que va afirmar, aquest dimarts, que les morts a la conca d'Òdena són el triple de les que diu Salut perquè no s'ha pogut fer el test a tota la població.

És a dir, que els números que es donen són de persones a qui han fet les proves.

 

L'alcalde d'Igualada, Marc Catells, ha anunciat que, a la conca d'Òdena, aquest mes de març han mort 140 persones, un centenar més que els comptabilitzats a la xifra oficial.

Això vol dir que hi hauria moltíssima gent que està infectada, amb símptomes lleus o que han passat la malaltia, però que no computen, perquè no se'ls ha diagnosticat. I això multiplicaria per molt el nombre real d'afectats.

També les funeràries de la zona asseguren que estarien fent el triple de serveis que l'any passat en aquesta època.

L'alcalde, Marc Castells, reclama que es facin proves ràpides a tothom, perquè així es pot saber del cert si les víctimes mortals són per la Covid-19 o no.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut