Salut treballa per a l'etapa de vacunació massiva de la població

Salut inclou els docents entre el personal essencial que es vacunarà en tres mesos

Argimon diu que "interessen espais emblemàtics" com el Camp Nou per fer les vacunacions massives, i, entre d'altres, també apunta la Sagrada Família

Actualitzat

Els docents i tot el personal que treballa en centres educatius - públics, privats i concertats - es vacunaran en el grup de treballadors essencials, segons el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que l'etapa de vacunació que s'ha inciciat, que inclou els treballadors essencials, durarà uns tres mesos.

"El personal docent no es deixa fora, entra dintre del grup de treballadors essencials. No el deixarem de banda. Treballem i seguim treballant coordinadament amb Educació, i es farà al llarg d'aquests tres mesos."

No ha concretat quan es començarà amb el personal docent: "No tots poden ser el primer dia", ha dit. L'arribada de les vacunes i la quantitat que vagi arribant determinarà com i quan es fa la vacunació. En total es vacunaran 150.000 treballadors d'escoles i instituts.

La vacunació d'aquest col·lectiu es farà en la mateixa etapa que els bombers, policies i altres sanitaris, com els podòlegs o els farmacèutics.

Els més grans de 55 anys -de moment- s'hauran d'esperar fins que hi hagi disponibilitat de les altres dues vacunes, la de Pfizer i la de Moderna.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit que es preveu que "tot el personal estarà vacunat abans que acabi el curs I començarem el curs amb tot el personal dels centres educatius, vacunat i ja immunitzat."

De moment, en una primera fase, no s'inclourà el professorat i personal d'universitats.


Persones d'alt i molt alt risc

Argimon també ha anunciat que d'aquí una setmana o deu dies es vol començar una altra etapa de vacunació per a les persones d'alt i molt alt risc. En aquest cas, ha dit, "necessitem vacunes". Tenint en compte que les d'AstraZeneca que han començat a posar aquest dimarts només s'administraran a les persones d'entre 18 i 55 anys, no es podran utilitzar per immunitzar la majoria d'aquest col·lectiu, que sol tenir més edat.

Argimon creu que "és una bona notícia que la gent es vulgui vacunar" i espera que en la fase de vacunació massiva hi hagi una gran resposta de la població.


Espais emblemàtics

El pla de vacunació massiva preveu posar 150.000 vacunes al dia. Segons Argimon, s'estan preparant per a aquesta fase: "Necessitarem dos milions de vacunes al mes." I ha afegit: "Ens interessen espais emblemàtics.".

El Camp Nou, centre de vacunació per a la Covid
El Camp Nou podria ser un espai de vacunació massiva (Reuters)

Espais com el Camp Nou, del qual ha dit estan a l'espera de parlar amb el nou president que surti de les eleccions del club. Argimon assegura que ha proposat altres espais, com museus o la Sala Oval del MNAC, però també, com un desig, ha parlat de la Sagrada Família, tot i que ha admès que en aquest cas encara no hi ha hagut cap contacte.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dimarts que també s'està treballant perquè les universitats siguin un espai de vacunació quan s'assoleixi la fase d'administració general.

Pel que fa a les eleccions de diumenge que ve, les xifres de persones infectades i els contactes estrets poden ser uns 70.000, que, segons Argimon, "és millor que es quedin a casa". El doctor Argimon ha calculat que actualment hi ha uns 14.000 infectats –una mica menys, ja que les xifres van a la baixa, ha dit–, als quals s'han de sumar entre 4 i 5 contactes estrets per cadascun.

Salut dona més detalls sobre el pla de vacunació
Instal·lacions de la farmacèutica catalana Reig Jofre a Sant Joan Despí (ACN)


Vacuna Janssen a Catalunya

Vergés i Argimon han visitat les instal·lacions de Reig Jofre després que l'empresa ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutica, filial de Johnson & Johnson, per a la transferència tecnològica de la producció a Barcelona de la seva vacuna contra la Covid-19, actualment en investigació. En aquest sentit, la consellera ha celebrat que aquesta vacuna es pugui produir a Catalunya. Concretament, als laboratoris de Reig Jofre es farà la mescla de l'antigen amb excipients per garantir-ne l'estabilització i també el procés final de "fill and finish".

ARXIVAT A:
Covid-19VacunesEducació SalutEleccions Parlament Catalunya 2021Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut