Salut inclou ara els prostíbuls en la resolució per tancar els locals d'oci nocturn

La prohibició és efectiva des d'aquest dijous, el mateix dia que la ministra d'Igualtat ha demanat que es tanquin aquest tipus de locals per evitar contagis de la Covid

RedaccióActualitzat

Catalunya tanca els prostíbuls per la pandèmia de la Covid-19. Salut assegura que ha modificat la resolució sobre l'oci nocturn perquè no tenia sentit que una discoteca no obrís i un prostíbul sí.

Aquesta prohibició és efectiva des d'aquest dijous, quan va entrar en vigor una modificació de la resolució aprovada dilluns.

El document especifica que es suspèn l'obertura dels establiments públics amb reservats annexos, que és com s'anomenen els prostíbuls. Dins del mateix document també s'afegeix la prohibició d'obrir discoteques, sales de festes amb espectacles i karaokes, o de fer activitats musicals amb ball, malgrat que sigui en altres establiments, com hotels.

Ho ha explicat la consellera Alba Vergés en la compareixença en què ha anunciat restriccions a Reus.

"Ho vam fer en les mesures que vam modificar per l'oci nocturn, vam incloure ja aquestes activitats amb el que eren establiments amb locals annexes. Era una incoherència tenir tancat l'oci nocturn i mantenir oberts altres locals que feien activitats d'aquest caire."

La consellera ha afirmat que tant els ajuntaments com Protecció Civil ja estan informats d'aquesta prohibició perquè ho controlin.

Amb aquestes mesures, el govern de la Generalitat amplia limitacions de tancar els locals musicals que ja eren efectives des del 24 de juliol.


Petició de la ministra Montero

La notícia s'ha sabut aquest divendres coincidint amb el fet que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha demanat que es tanquin els prostíbuls per impedir contagis de la Covid-19.

La ministra ha enviat una carta a les comunitats autònomes en la qual demana el tancament d'aquests establiments perquè, segons avisa, els contagis i possibles brots en aquest àmbit són molt difícils de rastrejar.

"Sense perjudici de la nostra lluita constant contra l'explotació sexual, considero important que s'actuï específicament sobre aquells llocs on s'exerceix la prostitució."

 

Tancament també en altres comunitats

Una altra de les primeres comunitats a ordenar explícitament el tancament dels prostíbuls les 24 hores del dia ha estat Castella - la Manxa, on es va detectar un brot en un local d'Alcázar de San Juan, a Ciudad Real.

El govern manxec ha precisat aquest divendres que els prostíbuls estaran tancats durant tot el dia, independentment de la llicència d'activitat amb què operin.

En la línia de les restriccions a bars, restaurants i locals d'oci nocturn, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar aquest dijous a les comunitats autònomes "extremar les mesures acordades per intentar evitar la transmissió del virus en altres àmbits de l'oci nocturn".

Són les comunitats les que tenen la competència per tancar o limitar els prostíbuls, uns espais que en moltes ocasions estan registrats com a negocis hotelers o d'hostaleria, motiu pel qual no es veien afectats per les limitacions de les autoritats, que sí que tenen total efecte a les discoteques, per exemple.

En les mesures acordades pel govern espanyol i les comunitats autònomes la setmana passada, com el tancament de l'oci nocturn o la prohibició de fumar, no es feia esment a la casuística dels prostíbuls, on els rastrejos de contactes de casos positius esdevenen molt més complexos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Prostitució
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut