Carrer Monterols de Reus, aquest dimarts (ACN/Roger Segura)
Carrer Monterols de Reus, aquest dimarts (ACN/Roger Segura)

Salut farà cribratges massius en tres barris de Reus per detectar asimptomàtics

És la primera població del Camp de Tarragona on es fan proves PCR voluntàries de forma massiva

RedaccióActualitzat

El risc de rebrot de coronavirus a Reus ha pujat a tal velocitat de reproducció que Salut ha decidit fer un cribratge massiu que vol arribar a 3.000 persones.

Els testos PCR es faran en tres barris: la Sardana, la Pastoreta i Monestir. Tenint en compte que els contagis passen cada més cop entre gent més jove, les proves s'adreçaran sobretot a persones d'entre 20 i 50 anys.

La recollida de mostres es farà divendres, dissabte i dilluns. Està previst fer 1.000 proves cada dia.

Al CAP de Sant Pere s'hi instal·laran mòduls exteriors que atendran els residents a la Sardana. Els de la Pastoreta i Monestir hauran d'anar a l'Hospital Sant Joan.

En l'última setmana Reus ha comptabilitzat 133 casos positius de coronavirus.

A la ciutat, el risc de rebrot s'hi ha enfilat com mai abans, s'ha multiplicat per quatre en dues setmanes, com es pot veure en la següent gràfica:

 

 

Reus és la primera població de la regió sanitària del Camp de Tarragona on es faran cribratges massius.

Segons l'Ajuntament, l'origen dels brots està en grans reunions familiars i en trobades socials al carrer, i ha anunciat sancions a qui no respecti les mesures bàsiques.

De fet, des d'aquest dimarts, dotze agents de salut patrullen per Reus i indiquen als ciutadans que mantinguin les mesures de seguretat contra el contagi del coronavirus.


Continuen els cribatges en altres poblacions

El Departament de Salut ha continuat aquest dimecres amb els cribratges massius que està fent al barri del Besòs de Barcelona, a dos carrers de Santa Coloma de Gramenet, al barri de Ca n'Oriac de Sabadell i a Benifallet, al Baix Ebre.

Les més de 15.500 proves PCR que el Departament de Salut ha fet aquest mes d'agost en cribratges massius en diferents localitats han permès localitzar més de 345 persones amb infecció però asimptomàtiques, un 2,2% de les quals es van sotmetre a la prova, cosa que ha permès aïllar-les perquè no puguin seguir encomanant el virus sense saber-ho.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut