Salut fa marxa enrere i para la reobertura de l'oci nocturn

Els representants dels locals es mostren indignats i continuen defensant que no són els responsables dels rebrots de Covid

RedaccióActualitzat

El govern ha tirat enrere la decisió anunciada aquest dimarts de reobrir discoteques i locals d'oci nocturn. Salut ha pres la decisió per la situació epidemiològica de Catalunya.

Aquesta nit, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'han reunit amb el govern i han pres la decisió de paralitzar la reobertura.

Segons ha informat Salut, que va treballar la resolució, "hem vist que l'índex de rebrot ha pujat i els indicadors dels propers dies indiquen que hi podrien haver més pujades".

El secretari general de la patronal de Locals d'Oci Nocturn, FECASARM, Joaquim Boadas, ha expressat la seva indignació per la decisió que ha pres la Generalitat, i ha demant la dimissió de la consellera "que ha demostrat que no està adoptant ni una sola decisió encertada".

No podem permetre que aquestes persones que juguen amb el pa de 40.000 famílies segueixin decidint per als nostres empresaris. Algú ha de demostrar que s'ha equivocat, ha de reconèixer el seu error i ha de dimitir."

"La culpa de tots aquests rebrots, que ara són el nostre botxí, els ha provocat la pròpia administració, la mateixa consellera de Salut, prohibint l'oci nocturn quan no tocava prohibir-lo i fent augmentar, amb aquesta decisió equivocada, el botellón i les festes il·legals. I se'ns fa a nosaltres víctimes d'aquesta decisió equivocada."

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, continuen acampats des de dilluns, propietaris i treballadors sobretots de discotèques que ja no estaven d'acord amb les limitacions que els havien imposat per reobrir. Ara encara estan més indignats. Christian Compte, representant de l'Associació d'Empresaris de Discoteques i Sales de Festes de Tarragona, denuncia que és la segona vegada que els deixen penjats a última hora.

"No tenen clar res. Avui et diuen una cosa i demà, una altra. Com ja van fer al juliol, publicant un decret a les 7 de la tarda quan teniem les neveres plenes i carregades. Ara ho han tornat a repetir. Això genera molta inseguretat. Demencial, és una vergonya."

Després de la llarga reivindicació dels locals d'oci nocturn, greument afectats pel tancament a causa del coronavirus, aquest dimarts, el Procicat va acordar la reobertura dels locals fins a les tres de la matinada i amb condicions.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va avalar l'obertura dels locals per impedir que els joves acabin fent festes il·legals o botellons per falta d'oferta nocturna.

Però justament aquest dimecres, els metges catalans han demanat al govern que fes marxa enrere i que no obrís les discoteques ni els locals d'oci nocturn, ni tan sols amb limitacions. Asseguren que la mesura no s'entén des del punt de vista sanitari i que no ajudarà a controlar la pandèmia. Jaume Padrós, president del consell de col·legis de metges, ha titllat aquest dimecres la decisió d'obrir les discoteques d'"inoportuna" i ha defensat que complicarà el control de la pandèmia.

El Diari Oficial de la Generalitat havia de publicar aquest dimecres l'ordre que havia de permetre l'obertura immediata dels locals d'oci nocturn.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut