Una discoteca oberta, amb els assistents asseguts a la pista de ball (Europa Press/Ricardo Rubio)
Una discoteca oberta, amb els assistents asseguts a la pista de ball (Europa Press / Ricardo Rubio)
Barcelona

Salut estudia recuperar restriccions davant l'explosió de contagis de Covid

Els nous contagis afecten sobretot la franja de 16 a 29 anys i s'han multiplicat gairebé per 5 en una setmana

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut té sobre la taula totes les opcions, també fer marxa enrere en la desescalada. Això podria implicar recuperar algunes de les restriccions davant l'explosió de contagis de Covid entre la franja de 16 a 29 anys. Altres comunitats comencen a fer alguns passos enrere.

Els casos s'han multiplicat gairebé per cinc en una setmana a Catalunya i la velocitat de contagi està disparada, com no s'havia vist en tota la pandèmia.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'hi ha referit aquest dilluns al matí, i ha admès que s'estan analitzant totes les mesures i que "tot està en estudi". El conseller ha posat èmfasi en la idea que la situació és complicada i ha recordat que cal seguir respectant les mesures:

"La situació és complicada, molt complicada. Pel nombre de contagis, per les particularitats (grups d'edat, situació de baixa sensació de risc...). La pandèmia no s'ha acabat. Però hi ha baixa sensació de risc."

Per la seva part, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que el govern serà "quirúrgic a l'hora de definir quines mesures cal prendre" per reduir els contagis. Aquestes mesures s'estan parlant amb els sectors i s'anunciaran "quan sigui el moment", ha afegit: 

Les mesures actuals, prorrogades des d'aquest dilluns, acaben el diumenge 11 de juliol. El Procicat, reunit divendres passat, va acordar no introduir noves restriccions tot i l'augment de casos constant des de fa més de dues setmanes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut