Cues per vacunar-se, el 28 d'agost a la Fira de Cornellà (ACN)

Salut estudia oferir descomptes en espectacles i albergs als joves que es vacunin

La secretària de Salut Pública demana que el govern espanyol implanti un passaport Covid per a tot Espanya

Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

El Departament de Salut estudia donar incentius a les persones que es vacunin per aconseguir augmentar el percentatge de població vacunada contra la Covid-19.

Ho ha explicat aquest dimarts la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Cabezas ha explicat que està negociant amb els diferents departaments els tipus d'incentius que s'oferiran. Un exemple possible que ha esmentat són descomptes per anar a concerts:

"Estem estudiant si podem donar algun incentiu a les persones que es vacunen. És difícil dir ara, donem només un incentiu al que es vacuna ara i no l'haurem donat als que s'han vacunat abans, bé, estem estudiant una fórmula justa."

"Què hem d'entendre per incentius?"

"Descomptes per anar al teatre, o algun concert o també mirem algun alberg..."


Passaport Covid per a tot Espanya

Per incentivar encara més la vacunació, Cabezas també ha reconegut que es plantegen donar suport a la instauració d'un passaport Covid que serveixi per entrar als restaurants o als actes culturals.

És una mesura, però, que han demanat al govern espanyol que s'implanti a tot Espanya, perquè els tribunals ja han tombat propostes d'aquest tipus d'altres comunitats:

"Nosaltres estem demanant a Madrid, al ministeri, que ho estudiï, ho hem demanat. Diverses comunitats autònomes han topat amb els tribunals de justícia quan ho han intentat, però pensem que si això es porta com una estratègia més estatal, es podria fer, i per tant nosaltres ho hem demanat."

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquest dimarts a Catalunya Ràdio

Augmentar la vacunació entre els 20 i 40 anys

Els incentius que estudia Salut estan dirigits sobretot a la població jove d'entre 20 i 40 anys, que són les franges amb el percentatge més baix de vacunació.

Sobre això, la secretària de Salut Pública ha recordat que la malaltia també afecta de manera greu aquesta franja de població:

"Dels 205.000 casos que teníem fins a la setmana passada, 102.000 van ser de persones de 20 a 39 anys, 2.500 ingressos a l'hospital, 319 UCI en persones menors de 40 anys, i 9 morts."

Arribar al 90%, difícil

Cabezas calcula que encara hi ha un milió de persones que es podrien vacunar i no ho han fet i ha assegurat que es posaran tots els mitjans per arribar a un màxim de cobertura.

Tot i això, considera massa ambiciós l'objectiu del 90% fixat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez:

"Que ho intentarem al màxim això és el que puc dir, ho farem per totes les vies. Jo crec que un 90% la veritat és que ho trobo una miqueta difícil, comptant que tenim un percentatge de persones menors de 12 anys i que, per tant, el 90% és gairebé el 100%."


5 persones menys a l'UCI

Aquest dimarts, Salut ha comunicat que hi ha 21 hospitalitzats menys per Covid-19 que fa 24 hores, un total de 938 persones ingressades, 316 d'elles a l'UCI, 5 menys que en l'anterior balanç.

Pel que fa a nous contagis confirmats, n'hi ha hagut 743, amb un 3,7% de tests positius, mentre l'Rt segueix a 0,75, i el risc de rebrot baixa 7 punts, i se situa en 104.

La incidència acumulada a 14 dies també baixa i passa de 155,9 a 146,04; i a 7 dies passa de 60,81 a 56,75.

La dada negativa són els morts: s'han notificat 50 víctimes mortals més, i el balanç total des de l'inici de la pandèmia és de 23.611.

Cues per vacunar-se, el 28 d'agost a la Fira de Cornellà (ACN)

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Vacunes

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut