Campanya "Creus que has d'anar d'urgències? Truca al 061"
Campanya "Creus que has d'anar d'urgències? Truca al 061"
Barcelona

Salut engega una campanya per descongestionar les urgències amb el 061

Salut diu que tres de cada cinc persones que van a les urgències dels hospitals podrien ser ateses per altres vies

RedaccióActualitzat

Salut vol evitar que els pacients decideixin pel seu compte on els atendran millor i comença una campanya per insistir que quan es trobin malament truquin al 061 perquè els orientin.

La campanya, que porta per lema "Creus que has d'anar d'urgències? Truca al 061", vol canviar hàbits i aconseguir que davant de qualsevol situació que considerem d'urgència mèdica truquem abans al 061.

Tres de cada cinc persones no haurien d'anar a urgències

El Departament de Salut assegura que tres de cada cinc persones que van a les urgències dels hospitals podrien ser ateses per altres vies.

Es calcula que el percentatge de persones que acudeixen als serveis d'urgències d'hospitals de Catalunya després de consultar el 061 CatSalutRespon no supera l'11%.

Tretze persones més per diagnosticar i valorar

Salut sosté que els 200 professionals que treballen al 061 estan preparats per diagnosticar i valorar quina és la millora manera i el millor lloc per atendre cada urgència. El conseller Toni Comín assegura que si ells fan la primera selecció hi guanyarem tots.

"La ciutadania hi ha de sortir guanyant, garantint-li una atenció encara de més qualitat i amb menys temps d'espera. Si som capaços de portar les patologies no greus als dispositius adients, també hi guanyaran en qualitat els ciutadans amb una situació de major gravetat".

De moment hi ha previst un increment de tretze persones a l'equip del 061 però Comín s'ha compromès a ampliar-lo tant com calgui si, de resultes de la campanya, augmenta el nombre de consultes. L'any passat n'hi va haver més de dos milions.

Anar al contingut