Hospital Sant Pau, visita de Pedro Sánchez. Foto: Alejandro García EFE
Hospital Sant Pau, visita de Pedro Sánchez. Foto: Alejandro García EFE
Barcelona

Salut diu que va ser Sánchez qui es va saltar el protocol a l'Hospital de Sant Pau

La consellera defensa la direcció de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Assegura que ningú va plantar Pedro Sánchez i revela que va ser ell qui, a més de saltar-se el protocol, va bloquejar el servei d'urgències, un fet que qualifica de molt greu

RedaccióActualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, desmenteix Pedro Sánchez i defensa la direcció de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Assegura que ningú va plantar el president del govern espanyol en funcions i revela que va ser ell qui es va saltar el protocol.

A més, denuncia que va bloquejar el servei d'urgències, un fet que qualifica de molt greu. Són declaracions al "Catalunya nit".

"La realitat és que l'estaven esperant a la planta 0. Així s'havia dit amb el gabinet de la delegació del govern i al final van canviar i va entrar per urgències, va bloquejar l'entrada i van estar 30 minuts bloquejant l'entrada d'urgències i no podia entrar ni sortir cap ambulància. Això si que ho denunciem nosaltres"

 

Alba Vergés  ha afegit en declaracions al programa:

"Pedro Sánchez va visitar Sant Pau sense avisar. Ho vam saber per un tuit. Com si fos una visita privada, perquè només va venir a veure els seus. En canvi, a la sanitat catalana ens ocupem de tothom"

 

A les crítiques a com es va desenvolupar la visita de Pedro Sánchez als policies nacionals ingressats a Sant Pau s'ha afegit la del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que retreu al president del govern espanyol un seguit d'"errades" en les formes i el procediment que "no ajuden a la concòrdia convivencial":

 


Sánchez acusa la Generalitat de la plantada a Sant Pau

Hores abans, a la Sexta, Pedro Sánchez havia carregat contra l'Hospital de Sant Pau i contra el president Torra. El president espanyol diu que la direcció de l'hospital no el va voler rebre i ho va fer, a més, seguint "ordres de la Generalitat" durant la visita que va fer a un dels policies ferits que hi estava ingressat.

"No em va rebre ni la direcció de l'hospital públic"

Segons Sánchez, en aquella visita va sentir "tristesa" pel fet que "funcionaris públics" no el rebessin "en les condicions i el tracte que mereixo" pel que "represento com a president del govern":

"Em van posar en una sala petita amb la dona del policia nacional, una dona treballadora de Vigo que no ha rebut ni una trucada de les institucions polítiques catalanes per defensar les llibertats dels catalans davant els violents"

 

La consellera lamenta que ningú els va informar de la visita i que ho van saber a través d'una piulada de Twitter. Tal com estava plantejada, diu  Vergés, es tractava d'una visita privada.

La responsable de Salut ha denunciat les constants amenaces del govern espanyol i que Pedro Sánchez es desplaci a Barcelona i no sigui capaç de despenjar el telèfon per parlar amb el president Quim Torra.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezAlba Vergés
Anar al contingut