Barcelona

Salut diu que el seguiment de la vaga del personal d'hospitals i ambulatoris de l'ICS és minoritari

El personal dels hospitals i centres d'atenció primària que depenen de l'Institut Català de la Salut fan una vaga de 24 hores. La protesta ha estat convocada per la CGT per demanar millores en les condicions laborals. El Departament de Salut ha dit que el seguiment és minoritari: als ambulatoris és nul i als hospitals és d'un 0,14% de mitjana. El centre hospitalari on l'aturada té més seguiment és al de Viladecans, al Baix Llobregat, on la secunden un 2% dels treballadors.

Actualitzat
El personal dels hospitals i centres d'atenció primària que depenen de l'Institut Català de la Salut fan una vaga de 24 hores per demanar millores en les condicions laborals.

La protesta l'ha convocada la Federació de Sanitat de la CGT per exigir la retirada de la nova borsa de treball perquè, assegura, s'està privatitzant el servei de contractació, i el reconeixement del solapament dels horaris retribuïts entre el personal d'infermeria i els auxiliars.

La CGT també ha convocat concentracions davant dels hospitals Joan XXIII a Tarragona, la Vall d'Hebron a Barcelona i l'Hospital de Viladecans.

La jornada de vaga es repetirà el dijous 28 de gener, amb una concentració davant la seu de l'Institut Català de la Salut.
Anar al contingut