Un barceloní, a prop de la platja

Barcelona veu amb bons ulls la mobilitat entre els municipis de l'àrea metropolitana

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona veuria amb bons ulls que es tornés a unificar Barcelona i l'àrea metropolitana en una única regió sanitària perquè els ciutadans puguin ampliar el radi de mobilitat.

Aquesta és una possibilitat que estudia el Departament de Salut i que es podria concretar de cara a la pròxima setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la Generalitat ja va fer la proposta de gestionar la desescalada per regions sanitàries.

Vergés ha dit que el que ara és clar és que tant Barcelona com la regió sanitària Metropolitana Sud i la Metropolitana Nord passen dilluns a fase 1:

"Nosaltres vam fer una proposta de regió sanitària. Tenim la regió sanitària de Barcelona i Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. L'Alt Penedès i el Garraf han pogut anar a banda."

"Estem treballant aquesta proposta i si la tendència és prou bona per avançar en les fases de desconfinament, tot treballant-ho amb els ajuntaments, que no només és Barcelona, és tot l'àmbit de les metropolitanes. Ens ho plantejarem de cara a la setmana que ve."


Aquest matí ho ha explicat a TV3 el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol:

"Hem de compaginar la necessitat de l'àrea metropolitana de guanyar superfície amb el manteniment d'un risc de rebrot epidèmic baix, que és la situació que tenim ara en aquesta àrea. Esperem poder fer una proposta al més aviat possible, si pot ser en qüestió de dies millor que en qüestió de setmanes. Confiem que aquesta setmana tindrem una proposta en aquest sentit."

 

Aquesta opció ja es va apuntar divendres, després que el Ministeri de Sanitat aprovés que Barcelona i les àrees metropolitanes Sud i Nord passin dilluns a la fase 1. 

Ara, Salut ho vol estudiar amb els altres municipis que formen part d'aquesta àrea.

L'alcalde de Cornellà i vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón, ha afirmat que és "incomprensible" que no es permeti la mobilitat dels ciutadans a l'àrea metropolitana a partir de l'entrada en la fase 1 de la desescalada i ha demanat que es consideri tota l'ÀMB una sola regió sanitària.
 

 

La polèmica sobre les dades a Catalunya

Sobre la polèmica de les dades sobre el coronavirus a Catalunya, la consellera de Salut ha respost als comentaris del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, que va dir que li preocupaven les dades del coronavirus a Catalunya:

"Amb tot el respecte per al senyor Fernando Simón, que és molt bon professional i ho valoro molt, qui sap el que passa a Catalunya som nosaltres."

Vergés ha afirmat que la Generalitat ha realitzat "un esforç enorme per tenir tota la informació" sobre els casos de coronavirus, a més de donar-la i publicar-la cada dia des de fa setmanes. La consellera ha dit que "qui millor sap què passa a Catalunya" és la Generalitat i que sempre han facilitat aquesta informació al ministeri:

"Les dades les tenim nosaltres. Som nosaltres els qui tenim la capacitat de prendre aquestes decisions, de fer propostes de desconfinament, d'analitzar els indicadors, de proposar el que creiem que és millor."

"Nosaltres col·laborem amb el ministeri i tenim totes les dades i les facilitem per saber on som i per avançar-nos a les decisions. Ens hem dotat d'un esforç enorme per tenir tota la informació i publicar cada dia des de fa setmanes perquè ho tingui tothom. Qui millor sap què passa a Catalunya som nosaltres."

Vergés ha assegurat que "no hi ha cap rebrot" de coronavirus a Catalunya i que "si n'hi hagués cap, segur que no ho faríem per províncies i nosaltres seríem els que ho identificaríem, no el ministeri".

Aquest dissabte, les funeràries catalanes han reportat 34 nous morts per Covid-19 en les últimes hores, xifra que representa un descens de nou víctimes respecte al darrer balanç, segons el Departament de Salut. Fins ara, 11.800 persones han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia.

A banda, s'han registrat 757 nous casos positius testats, 21 menys que ahir, mentre que la xifra total de confirmats s'eleva a 64.794.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut