Tres dones passegen amb mascareta per Lleida
La calor augmenta la incomoditat de dur mascareta a l'estiu

Salut demana que Lleida passi a la fase 2 a partir de dilluns

Després de constatar una baixada en la incidència de casos de coronavirus, la Generalitat proposa al ministeri que la regió sanitària de Lleida avanci de fase

Actualitzat

El Departament de Salut demanarà al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 a partir del 8 de juny, és a dir, dilluns vinent.

La setmana passada es va descartar que Lleida entrés a la fase 2 en detectar-s'hi un brot de coronavirus. Ara que ja han passat uns dies, però, la conselleria constata que hi ha hagut una baixada en la incidència de casos: si entre el 21 i el 27 de maig va ser de 38,4 casos per cada 100.000 habitants, en els darrers set dies, entre el 28 de maig i el 3 de juny, ha estat de 25,4 per cada 100.000 habitants.

 

Aquest dilluns, la Generalitat va sol·licitar el pas a la fase 2 de les regions sanitàries de Barcelona, metropolitana nord i metropolitana sud, que ara s'han unificat en una única regió, però va deixar la possibilitat de demanar el mateix per a Lleida condicionada a la progressió dels indicadors. Salut assegura que les cadenes de transmissió estan identificades i que s'està fent el seguiment del 100% dels contactes.

Des del departament s'assenyala que cal extremar la vigilància en tres zones concretes: la ciutat de Lleida, el Baix Segrià i la Segarra. Precisament al Baix Segrià, a Seròs, s'han aïllat una cinquantena de treballadors d'una empresa de fruita perquè han estat en contacte amb un altre temporer que ha donat positiu de coronavirus.

 

Salut considera que cal seguir reforçant les mesures per al control de l'epidèmia i continuar amb els plans d'acció que s'han posat en marxa en àmbits com el sector dels escorxadors o en les persones que s'han desplaçat a aquestes zones per treballar a la campanya de la fruita.

La proposta de la Generalitat és que, a partir del dilluns 8, a més de Lleida, la regió de Barcelona i les metropolitanes també passi a la fase 2. Salut també ha sol·licitat que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 3.

 

Gent passejant per l'Eix Comercial de Lleida
Gent passejant per l'Eix Comercial de Lleida (ACN / Salvador Miret)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaEstat d'alarma
Anar al contingut