La Meva Salut es va col·lapsar per les peticions per obtenir el certificat Covid

Salut demana descarregar el certificat Covid només un cop per evitar més col·lapses

Els tècnics treballen aquest cap de setmana per resoldre les incidències informàtiques a La Meva Salut per l'allau de peticions de certificats i dilluns es valorarà quan es torna a implantar

Actualitzat

Després del col·lapse de l'espai La Meva Salut per l'allau de sol·licituds per obtenir el certificat Covid, que aquest divendres va obligar a cancel·lar l'obligatorietat d'ensenyar el document a restaurants, bars, gimnasos i residències, es treballa contra rellotge aquest cap de setmana per evitar nous col·lapses.

Aquest dissabte, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que fins que no es pugui garantir que tothom es podrà descarregar correctament el passaport no es recuperarà la mesura i s'ha emplaçat a la reunió que hi haurà dilluns per valorar quan es torna a reimplantar en aquests àmbits. 

"Un pas endavant tan gran com aquest, d'estendre el certificat Covid, s'ha de poder fer quan tothom pugui baixar-se'l i tothom el pugui tenir. Sobretot, garantint que no hi hagi problemes per poder funcionar amb normalitat"

Aragonès ha defensat l'ús obligatori del passaport Covid degut a l'augment de casos i l'aparició de noves variants, com l'òmicron que aquest divendres va fer saltar totes les alarmes. També ha animat la població que encara no està vacunada a fer-ho.

En el mateix sentit s'ha expressat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que ha explicat a RAC1 que la vacunació en primera dosi ha crescut gairebé un 64% durant aquesta setmana en comparació amb l'anterior, en el que considera un "avantatge col·lateral" de l'exigència del certificat Covid.

Cues a La Maquinista per vacunar-se aquest divendres

No es va preveure l'allau de peticions

Preguntada pels problemes informàtics per descarregar el certificat Covid de l'aplicació de La Meva Salut, Cabezas ha admès que no van anticipar els problemes. "La veritat és que no vam pensar que tanta gent no el tenia baixat", ha dit.

Segons Cabezas, Catalunya era la comunitat amb més descàrregues del certificat, un total de 9 milions. Però en molts casos, es tractava de gent que l'havia baixat més d'una vegada.

En aquest sentit, Cabezas ha demanat a la gent que segueixi provant d'aconseguir el certificat i que, un cop obtingut, se'l guardi per no haver-lo de tornar a baixar i que es faci un esforç per recordar on s'ha desat.

La secretària de Salut Pública ha demanat no anar als CAP per imprimir-lo presencialment, ja que els centres ja estan prou enfeinats, i en tot cas adreçar-se als punts de vacunació.

En els últims cinc dies, Salut ha notificat la descàrrega d'1,2 milions de certificats, 675.000 dels quals durant entre divendres i dissabte, quan l'aplicació tenia moltes dificultats per l'elevada demanda.


Cap cas de la variant òmicron

D'altra banda, Cabezas ha assegurat que per ara no s'ha detectat cap cas de la variant òmicron ni a Catalunya ni a Espanya, tot i que ja s'ha demanat als laboratoris que en facin seguiment. Tampoc hi ha, per ara, cap cas sospitós.

 

ARXIVAT A:
Certificat CovidCoronavirus Covid-19Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut