El primer cas sospitós a Catalunya es va detectar fa una setmana

Salut confirma cinc casos nous de verola del mico: ara en són nou a Catalunya

Set de les persones tenen vinculació amb altres casos detectats a l'Estat, mentre que els altres dos positius encara s'estan investigant

A Catalunya ja són nou els casos confirmats de verola del mico, després que aquest divendres el Departament de Salut hagi informat de cinc nous casos.

En total, set persones tenen vinculació amb altres casos detectats a l'Estat i dos més encara estan en investigació.

Per qüestions de privacitat, Salut no ha donat més detalls sobre els casos confirmats.

Aquest mateix dijous, Salut va confirmar els primers quatre casos, després que n'haguessin sorgit diversos a Madrid i a altres comunitats autònomes.

Segons el departament, el procés per confirmar els potencials casos sospitosos de verola del mico requereix d'estudis de microbiologia i seqüenciació que no són immediats.

 

La verola del mico, què és?

La verola del mico provoca símptomes similars a la verola, erradicada l'any 1980, però menys greus, com ara febre, maldecap, dolors musculars i erupció a la pell. La majoria de les persones afectades es recuperen en un període d'entre 2 i 4 setmanes.

Majoritàriament es transmet d'animals a humans. D'animals a humans pot arribar per contacte molt estret amb individus portadors o per mossegades. També pot entrar a l'organisme a través de petites ferides.

Entre persones és més difícil. De persona a persona es transmet principalment per gotetes, però també ho pot fer per fluids o mucoses.

La persona infectada pot contagiar des de l'inici dels símptomes. En cas que apareguin, cal consultar amb un professional sanitari o trucar al 061.

Salut ha creat també un espai al Canal Salut per a més informació sobre aquesta malaltia.

Els casos sospitosos que la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) classifica com a tals són comunicats al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

 

ARXIVAT A:
SalutVerola del mico
Anar al contingut