Salut avisa que posar Pfizer als vacunats d'AstraZeneca retardarà 90.000 vacunacions

Les dosis d'AstraZeneca es poden acumular als congeladors mentre encara falten per arribar partides comprades

RedaccióActualitzat

La decisió del Ministeri de Sanitat d'administrar el fàrmac de Pfizer les persones que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca podria comportar la suspensió de prop de 90.000 cites per rebre la primera vacuna de la farmacèutica nord-americana.

Així ho ha advertit la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha reiterat que el govern és partidari de tancar el cicle i posar la segona dosi amb la vacuna d'Oxford a les persones que encara no l'han rebuda, perquè s'ha demostrat que "la seguretat hi és".

Vergés s'ha mostrat contrària a la decisió del Ministeri així: "Crec que això és un missatge molt dolent que dona el Ministeri i l'estat espanyol de cara a la ciutadania, quan les agències reguladores, l'Agència Europea, ens estan dient claríssimament que la seguretat d'aquesta vacuna, com de totes les altres, existeix."

A la reunió interterritorial, el Departament tornarà a reclamar al Ministeri de Sanitat que sigui clar si vol imposar la segona dosi amb Pfizer i demanarà que s'assumeixin "responsabilitats" en aquest sentit.

Ara mateix AstraZeneca només s'ofereix a la població d'entre 60 i 69 anys. Si no canvia, les dosis podrien començar a acumular-se als congeladors, perquè encara falten compres per arribar.

Mentre que 90.000 persones de 50 anys que tindrien una primera dosi de Pfizer la setmana que ve s'hauran d'esperar unes setmanes més per començar la immunització.

Tot plegat pot acabar provocant que dosis d'AstraZeneca s'acumulin als congeladors, mentre que població de 50 anys a qui li toca la vacuna de Pfizer s'hagi d'esperar encara unes setmanes més a rebre la primera dosi.

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19SalutAlba Vergés
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut