La gestió de l'Hospital General de Catalunya pot canviar de mans
La gestió de l'Hospital General de Catalunya pot canviar de mans
Barcelona

Salut avança en les converses per comprar l'Hospital General de Catalunya

En un comunicat, el Departament de Salut diu que espera arribar a un acord durant aquest mateix any

RedaccióActualitzat

Les negociacions per a la compra de l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat del Vallès per part del Departament de Salut està a punt de desencallar-se. En un comunicat, Salut reconeix que, juntament amb la direcció de l'hospital, han decidit avançar en la ronda de converses per arribar a un acord durant aquest mateix any.

Fins ara, el grup Quirón, actual propietari de l'hospital, havia negat qualsevol contacte amb l'administració sobre la possible venda del centre sanitari a la Generalitat. L'octubre passat, Salut va fer una oferta de compra del centre per 50 milions d'euros.

Aquesta adquisició permetria reduir la saturació del Parc Taulí de Sabadell i de l'Hospital de Terrassa. la Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. En aquest sentit, des del Departament de Salut ja es va explicar que l'hospital general bàsic en què es vol convertir el centre de Sant Cugat del Vallès tindria 431 llits –182 d'aguts i 231 d'atenció sociosanitària–, entre 28 i 40 boxs d'urgències i 10 places d'observació que puguin fer suport a la primària. També es reservarien entre 25 i 35 places per a l'hospital de dia.

Pel que fa als treballadors, al voltant d'un miler, el compromís del departament ha estat en tot moment el d'absorbir-los si es materialitza l'operació, amb un procediment similar al que ja es va fer amb els treballadors de la Clínica del Vallès.

♦ Malestar entre els treballadors i el territori per la proposta de compra de l'hospital

Anar al contingut