Els Centres d'Atenció Primària també estan incorporant psicòlegs, nutricionistes i higienistes dentals (Pexels)

Salut anuncia que tots els CAP tindran fisioterapeuta el 2023

El conseller de Salut ha anunciat que 30 centres ja tindran fisioterapeuta abans d'acabar el 2022 i considera que pot ser una bona manera de millorar la qualitat de vida de la gent

Redacció / AgènciesActualitzat

Una trentena de centres d'atenció primària (CAP) incorporaran fisioterapeutes des d'ara i fins a finals d'any.

Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut, Manel Balcells, que també ha afirmat que la llista s'anirà ampliant progressivament amb l'objectiu que de cara al 2023 tots els centres de Catalunya tinguin almenys un professional d'aquest àmbit.

El conseller ha destacat la incorporació de nous perfils professionals a la xarxa, com és el cas dels referents de benestar emocional (essencialment psicòlegs), nutricionistes i higienistes dentals.

"Algunes de les patologies més freqüents i amb més llista d'espera són precisament aquestes", ha recordat, i ha afegit que no tot es pot resoldre al CAP, però sí moltes coses.

Balcells ha visitat un centre d'atenció primària de Barcelona, el CAP Ramon Turró (ACN / Eli Don)

També ha destacat que la incorporació de fisioterapeutes millorarà l'atenció de problemes osteoarticulars d'alta prevalença, com les lumbàlgies o altres dolors crònics, pels quals hi ha una llista d'espera que ha admès que és "excessivament alta".

En aquest sentit, apunta que la incorporació de fisioterapeutes pot ser una bona manera de millorar la qualitat de vida de la gent.

Balcells també ha apuntat que a aquests serveis se'ls haurà de trobar "l'encaix" progressivament i fer una avaluació per veure'n els resultats.

Balcells ha admès que els professionals estan cansats després de la pandèmia i s'ha compromès a treballar amb "voluntat i fermesa" per abordar la situació des d'un punt de vista multidisciplinari. Ho ha explicat en la seva primera visita institucional en un CAP de Barcelona.

 

Els fisioterapeutes, contents amb l'anunci

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha celebrat la mesura "llargament esperada" de la incorporació del servei a l'atenció primària. En un comunicat ha recordat que aquesta és una "demanda històrica" que contribueix "decisivament" a millorar la salut de la població.

L'entitat també vol que es compleixi el "compromís anunciat" per Salut. Amb tot, el col·legi segueix reclamant fer possible l'accés directe a fisioteràpia a l'atenció primària per reduir llistes d'espera en patologies d'alta prevalença i baixa complexitat, com ara lumbàlgies.

A parer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l'accés directe a fisioteràpia a l'atenció primària permetria "reduir la pressió sobre el sistema posant la ciutadania al centre".

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut