Salut alerta d'un increment de contagis de Covid-19 entre joves i adolescents
L'augment de casos entre joves s'atribueix a la seva manera de sociabilitzar-se

Salut alerta d'un increment de contagis de Covid-19 entre joves i adolescents

Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut, ha dit en una entrevista al 3/24 que "no es tracta d'un augment de casos en valor absolut, sinó d'una tendència"

Actualitzat

El Departament de Salut alerta d'un increment de positius de Covid-19 dels joves entre 15 i 29 anys. Salut ho atribueix a la manera de socialitzar-se, i assegura que, tot i que no hi ha un augment important en valors absoluts, és una tendència que mereix un toc d'alerta de cara a evitar rebrots.

Ho ha explicat Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut, en una entrevista al canal 3/24:

"Hi ha un element que ens és d'especial preocupació. Des de finals de maig estem detectant un increment en la incidència de nous casos entre la població més jove, especialment en la franja entre 15 i 29 anys."

Ramentol assegura que "no es tracta d'un augment de casos que en valor absolut sigui molt alt", però que els preocupa la tendència. En els últims 14 dies, hi ha hagut gairebé 6 casos per 100.000 habitants.

En aquest sentit, Salut insisteix que en la resta de franges d'edat la incidència de Covid-19 es manté a la baixa, però que en aquesta franja concreta la incidència ha augmentat.

El director general de Professionals de la Salut ho atribueix a la manera de socialitzar-se d'aquest col·lectiu i assegura que "cal estar-hi a sobre":

"És un toc d'alerta per situar el focus durant els pròxims dies a fer una comunicació intensiva en aquest grup d'edat. Tots sabem que els joves i adolescents tenen una manera molt específica de socialitzar-se i, intuïtivament, podem pensar que la manera de socialitzar-se en grups petits i estables no lliga amb la forma de socialitzar-se dels adolescents."

Però Ramentol s'ha mostrat confiat que, si s'insisteix entre joves i adolescents, són capaços de modificar els seus patrons de conducta. Ho han demostrar perquè "s'han confinat molt bé", i assegura que no es tracta de criminalitzar-los.

De manera general, la incidència de nous casos a Catalunya continua baixant, ha informat Ramentol. Per tant, la tendència positiva es manté.


Fixar el número d'alumnes per aula, una decisió de Salut i Educació

Ramentol s'ha referit també a les escoles, que van tancar ahir el curs escolar, i a la tornada de nens i nenes als centres educatius el setembre. Salut no fixarà el número d'alumnes que ha d'haver-hi a cada aula, com ha insinuat educació que hauria de fer. Per al responsable dels Professionals de la Salut és una decisió que cal prendre conjuntament:

"Fixar aquesta ràtio ens correspon, en tot cas, de comú acord entre els dos àmbits, educatiu i sanitari. Té connotacions des d'un punt de vista de salut, però també té connotacions en relació amb l'organització de les pràctiques educatives als centres. Per tant, ni molt menys el Departament de Salut aspira a imposar-se al Departament d'Educació."

Ramentol ha afegit que en l'àmbit dels infants s'ha anat adquirint coneixement de com els afecta el virus. Es referma el que ja se sabia, que és un col·lectiu amb "una afectació clínica molt lleu" i que es comença a tenir "una certa evidència que els infants no serien uns grans transmissors del coronavirus".

Els grups de convivència estables i protegits són, per Ramentol, més importants que no pas la ràtio. I pel que fa a prendre la temperatura als alumnes assegura que és un símptoma "molt inespecífic" i, per tant, no és una bona recomanació.

Recupera l'entrevista a Marc Ramentol del 3/24:
 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaEducació Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut