Salut alerta del risc de relaxar-se fins que hi hagi més població vacunada

El secretari de Salut, Marc Ramentol, ha destacat que s'ha aconseguit un primer objectiu de vacunació, amb el 80% dels més grans de 60 anys que han rebut almenys una dosi

Actualitzat

"Els Mossos havien preparat un dispositiu de revetlla i les actuacions que han calgut no han tingut res a veure", resumeix el secretari general de Salut, Marc Ramentol, per mostrar que la majoria de gent no ha participat en les concentracions de l'última nit, coincidint amb la fi del toc de queda.

Ramentol ha alertat, en una entrevista al canal 3/24: "L'epidèmia no ha acabat i no és el moment de relaxar-se", tot i que ha admès: "No hi ha gaires núvols a l'horitzó i podem veure el desenllaç."

Sobre l'oci nocturn, l'únic sector que continua tancat, Ramentol ha recordat que respon a una prohibició a tot l'estat i que cal treballar junts perquè de cara al principi d'estiu pugui reobrir.

També el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha demanat responsabilitat a la població:

 

Mentre augmenta el ritme de vacunació contra la Covid, des del món sanitari s'insisteix en la prudència fins que el gruix de la població hagi rebut, com a mínim, una dosi.

400.000 vacunes en una setmana

L'última setmana, més de 400.000 persones a Catalunya s'han vacunat, una xifra que no s'havia vist fins ara, i la previsió és repetir-ho la setmana que ve.

Més d'un 27% de la població ja porta una dosi, és a dir, 2.141.409 persones. La vacunació s'ha completat, amb les dues injeccions, en 1.045.353 persones.

Ramentol també ha destacat que s'ha assolit un primer gran objectiu:

"El 80% de la població de més de 60 persones té almenys una primera dosi. El risc de morir o d'ingressar en un hospital es dispara a partir dels 60."

La previsió és acabar al maig amb les persones de més de 50 anys vacunades i que a meitat de juny el 30% de la població catalana tingui les dues dosis.

Les últimes dades de Salut confirmen una bona evolució de la pandèmia, tant en el risc de rebrot com en la velocitat de reproducció de la malaltia.

Les hospitalitzacions han pujat molt lleugerament, amb 1.370 persones ingressades. D'aquestes, 443 són a l'UCI, 5 menys que ahir.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut