Persones ballant en un local nocturn de Sitges durant l'assaig clínic fet al maig (ACN / Ajuntament de Sitges)

Salut accepta que els locals d'oci nocturn demanin un test d'antígens per entrar

El sector fa temps que ho reclama i ara falta saber com i on es faran aquests testos

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut entén que la reobertura amb garanties de l'oci nocturn passa per fer tests d'antígens als clients, una mesura que el sector reclamava des de fa temps.

Es tracta, en definitiva, d'aplicar també als locals nocturns el que ja s'ha començat a fer en alguns festivals, a partir de la informació obtinguda amb els assajos clínics fets a llocs com l'Apolo, el Palau Sant Jordi i el carrer del Pecat de Sitges.

En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha admès que "segurament s'haurà de refinar" el pla sectorial que ja s'ha treballat amb el sector, per introduir "que hi hagi un test d'antígens abans d'entrar".

Uns tests que defensa que s'han de fer el mateix dia, "perquè la capacitat infectiva de la variant delta és molt alta".

En una entrevista a RAC1, Argimon ha parlat d'"element d'autoregulació que ha de fer el mateix sector", que ha de veure, ha afegit, "si són capaços de poder organitzar-ho", perquè "la logística és complicada".

"El que no podem fer és organitzar-ho nosaltres", ha advertit, i ha afegit que cal "buscar llocs alternatius al sistema de salut" per fer les proves.

Des de l'oci nocturn es planteja que els clients es facin el test d'antígens en laboratoris, i després subvencionar part del cost amb descomptes en entrades i consumicions.

Aquest acostament de posicions arriba després que en les últimes hores ha continuat el degoteig de discoteques que han decidit tancar davant la impossibilitat de fer complir les mesures dins dels locals.

Ara, en qualsevol cas, caldrà veure com i on es faran aquests testos per accedir a l'oci nocturn.


Antígens a l'entrada o hores abans

El Vida Festival, de Vilanova i la Geltrú, s'ha posat en marxa amb problemes, aquest dijous, després que una incidència amb l'aplicació que registra les dades ha causat cues llarguíssimes per entrar-hi. En aquest cas, els antígens es fan just abans d'accedir al recinte.

Un altre festival, el Canet Rock, que es fa aquest dissabte, ha optat per habilitar diversos punts per fer-se el test hores abans.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut