Pla general de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, explicant els projectes de connexió amb…
Pla general de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, explicant els projectes de connexió amb el Corredor del Mediterrani en roda de premsa, el 23 de gener del 2018. (Horitzontal)

Salou exigeix a Foment una connexió amb el Corredor Mediterrani per garantir la connectivitat del municipi

Actualitzat

ACN Salou.-La posada en servei de la variant del Corredor Mediterrani, prevista per aquest any, comportarà el desmantellament de l'actual via ferroviària entre Cambrils i l'estació de PortAventura-Salou, segons les previsions del Ministeri de Foment. Davant les crítiques pels possibles problemes de mobilitat que es generaran a la zona, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha tornat a demanar aquest dimarts a Foment la construcció d'un ramal que permeti enllaçar el municipi amb el Corredor Mediterrani i, també, l'impuls de l'esperada estació central al sud de l'Aeroport de Reus. Segons el batlle, el desmantellament de les vies permetrà impulsar l'Eix Cívic, un projecte per a la vertebració urbana i la mobilitat de la zona desafectada que contempla la implantació d'un tren tramvia.

Segons la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l'associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), un cop desmantellada la línia el baixador de PortAventura es convertirà en un 'cul de sac', atès que només rebrà trens regionals en direcció a la ciutat de Tarragona. L'objectiu de l'Ajuntament de Salou és que la ciutat pugui seguir accedint als trens de llarg recorregut, per la qual cosa reclama la construcció d'un ramal ferroviari d'un quilòmetre, en ample ibèric i internacional, entre aquesta estació i el terme de Vila-seca.Granados també ha demanat celeritat al govern espanyol sobre el projecte, aparcat 'sine die', de l'estació central al sud de l'Aeroport i ha exigit més "implicació i suport" als diputats del territori al Congrés. L'alcalde ha recordat que, un cop entri en servei el Corredor Mediterrani, el tram urbà de Salou quedarà alliberat de les vies amb el seu desmantellament, mentre que l'actual baixador de PortAventura disposarà d'un nou edifici. "L'Ajuntament ja te previst ordenar i urbanitzar el traçat amb el projecte d'Eix Cívic, incloent una traça on implantar un mitjà de transport lleuger de mobilitat sostenible, tipus TrenTram, que permetrà connectar Salou amb els pobles i ciutats del territori i la futura estació central de l'aeroport", ha explicat Granados en roda de premsa. El batlle ha assenyalat també que, juntament amb els alcaldes de Cambrils, Mont-roig i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant demanaran a Madrid que concreti els terminis pel desmantellament de la infraestructura ferroviària de la costa. En el cas de Mont-roig i Vandellòs, però, es treballa en un projecte per convertir l'actual traçat ferroviari en una via verda.

Anar al contingut