S'allarga la decisió sobre l'extradició de Valtonyc a l'espera del Constitucional belga
S'allarga la decisió sobre l'extradició de Valtonyc a l'espera del Constitucional belga

S'allarga la decisió sobre l'extradició de Valtònyc a l'espera del Constitucional belga

El jutge que s'ha de pronunciar sobre l'extradició del raper mallorquí vol saber si les seves lletres són compatibles amb la llibertat d'expressió a Bèlgica

RedaccióActualitzat

El periple judicial pel cas Valtònyc s'allarga. Aquest matí, el Tribunal d'Apel·lació de Gant, que s'havia de pronunciar sobre l'extradició del raper a Espanya, ha decidit elevar una qüestió al Tribunal Constitucional belga.

Vol saber si els delictes d'enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries a la Corona pels quals va ser condemnat a tres anys i mig de presó a Espanya, a Bèlgica s'emmarquen dins de la llibertat d'expressió. El Tribunal d'Apel·lació s'ha donat ara de temps fins al 3 de desembre per decidir sobre si autoritza o no l'extradició.

El jutge de primera instància la va rebutjar fa dos anys. En qualsevol cas, les dues parts encara tindrien una última instància a la qual apel·lar: el Tribunal de Cassació belga.

El raper mallorquí va ser detingut el 23 d'agost de 2012 sota acusacions d'enaltiment del terrorisme, apologia a l'odi ideològic, incitació a la violència i injúries a la Corona. Cinc anys després, el 22 de febrer del 2017, va ser condemnat a l'Audiència Nacional.

Quan s'ha sabut la notícia, el raper ha declarat: "Com més temps passi, millor; com més temps passa, els Borbons la 'lien' més." Per Valtònyc, aquest requeriment judicial li permetrà fonamentar que no havia mentit quan va afirmar que els Borbons eren "uns mafiosos i uns lladres".

ARXIVAT A:
ValtònycLlibertat d'expressió
Anar al contingut