Brussel·les

Salgado referma el compromís del govern espanyol de tirar endavant la reforma laboral i financera

L'endemà que l'Eurogrup aplaudís el pla d'ajustament econòmic de José Luis Rodríguez Zapatero, la vicepresidenta segona del govern i ministra d'Economia, Elena Salgado, refermat el compromís del govern central de tirar endavant la reforma laboral i la reestructuració financera. Ho ha afirmat abans de la reunió de l'Ecofin a Brussel·les i ha afegit que no creu que la UE demani a l'executiu que incrementi més els impostos.

Actualitzat
La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha dit abans de la reunió de l'Ecofin que no creu que la Unió Europea exigeixi a Espanya noves pujades d'impostos per reduir el dèficit públic, com ha passat amb Grècia i Portugal.

Salgado, però, ha reiterat que caldrà esperar al 7 de juny, el dia en què la comissió ja haurà elaborat el seu dictamen sobre si el pla d'austeritat espanyol és suficient o no.

La titular d'Economia, que va presentar aquest dilluns el pla d'ajustament econòmic als seus homòlegs de l'Eurogrup, els va explicar també que, a banda d'aquestes mesures de retallada de la despesa, el govern espanyol impulsarà la reforma laboral i la reestructuració financera.

L'Ecofin regularà els fons d'alt risc

Tot i l'oposició del Regne Unit, la nova norma que aprovarà l'Ecofin introduirà mecanismes de vigilància sobre els gestors de fons alternatius i immobiliaris, entre d'altres. Salgado s'ha mostrat convençuda que la nova regulació contribuirà a una donar més estabilitat als mercats financers.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut