Barcelona

Salellas sobre els pressupostos: "Hi ha moviments que em fan ser optimista"

El diputat de la CUP parla de "nous elements" i de la necessitat de "valorar si es retira l'esmena a la totalitat"

RedaccióActualitzat

El diputat de la CUP Benet Salellas ha afirmat que en els últims dies hi ha hagut "moviments explícits" i "reunions" que el fan ser més "optimista" sobre un possible acord que permeti retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos per al 2016 i ha aclarit que "vivim un moment en què ens hem de posar d'acord, i en això estem". El diputat ha reconegut "moviments des de totes les parts" i amb "ganes d'arribar a acords".

Salellas ha reconegut "trobades" i la incorporació per part del govern de noves propostes per incorporar-les als pressupostos de la Generalitat, però recorda que "encara està tot molt obert, i en funció del que passi fins a l'últim moment es decidirà si es manté l'esmena a la totalitat".

El diputat de la CUP ha volgut remarcar que s'ha "d'entendre aquests pressupostos com una arma política de construcció de la República catalana" i que des del seu grup es té una "posició molt clara sobre com pensem que han de ser els pressupostos" i que han de ser una "eina de construcció política".

Salellas ha parlat de Junts pel Sí i s'hi ha referit com un "artefacte feble amb equilibris interns molt complexos" i ha afegit que moltes vegades la falta d'acord moltes vegades prové d'aquesta "mateixa diversitat de Junts pel Sí".

Aquest diumenge tres assemblees territorials de la CUP van forçar la convocatòria d'una nova reunió del Consell Polític per dimarts a fi de valorar la possibilitat d'una retirada de l'esmena. Salellas ha parlat d'elements nous i ha advertit que "la militància de la CUP ha de valorar si són suficients".

Sobre les acusacions que els últims dies dirigents de CDC han llançat contra la CUP per la seva suposada deslleialtat en relació amb l'acord d'estabilitat parlamentària durant la legislatura, Salellas ha apuntat que "creiem que l'acord s'ha complert al peu de la lletra, però ara arriben els pressupostos i ningú no pot pretendre que aquest acord sigui un xec en blanc, hem d'asseure'ns i trobar punts" que permetin la coincidència.

Salellas, a més, ha subratllat que "el compromís de la CUP en la construcció de la nova república és claríssim" i en tot moment ha permès al govern "tirar endavant en la construcció republicana i les estructures d'estat".

També ha corroborat que "hi ha dos diputats de la CUP, un dels quals és ell mateix, que es troben de forma assídua amb JxSí per anar coordinant la nostra acció parlamentària" en una dinàmica "que sembla que ningú no veu, però que existeix".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut