Benet Salellas, CUP
Girona

Salellas, sobre el 21D: "L'important és si sabrem posar-nos d'acord l'endemà"

El membre de la CUP ha deixat la porta oberta a una aliança electoral amb la nova plataforma d'Albano Dante Fachin, dissident de Podem

RedaccióActualitzat

Benet Salellas, de la CUP, ha volgut treure ferro al fet que els independentistes hagin decidit no crear una llista conjunta i concórrer per separat a les eleccions del 21 de desembre:

"Tampoc no ens hem d'estirar els cabells en aquest sentit. Vam anar amb llistes separades el 27S i hi anem ara. L'important és què farem l'endemà i si tindrem capacitat per posar-nos d'acord"

De fet, Salellas ha assegurat a "Els matins" que hi ha una "voluntat claríssima" d'arribar a punts concrets comuns amb totes les llistes independentistes que es presentin a les eleccions, perquè "tant aquí com a fora els resultats es puguin llegir com quin és el suport concret que està tenint l'independentisme".

Una possible aliança amb Fachin

Després de la reunió d'aquest diumenge de l'assemblea nacional de la formació, en què s'han mostrat predisposats a sumar altres persones i formacions, Salellas ha deixat la porta oberta a una aliança electoral amb la nova plataforma d'Albano Dante Fachin, dissident de Podem:

"Hi ha reunions. El mandat que ens va donar l'assemblea nacional permet explorar possibles aliances electorals sempre amb aquest programa d'independentisme rupturista d'esquerres. Si Albano Dante i la gent que l'acompanya aposten per un programa similar, doncs és possible que hi hagi una aliança"

Salellas ha admès que, tot i no tenir el programa electoral definit al cent per cent, la CUP "no participarà en cap objectiu que no sigui la materialització d'aquesta república" i que un nou referèndum en cap cas en formarà part perquè "ja es va produir l'1 d'octubre".

Lluc Salellas i Núria Gibert, del secretariat de la CUP, també han admès a "El matí de Catalunya Ràdio" que, a banda dels contactes amb l'exlíder de Podem Catalunya, en tenen amb els líders de Procés Constituent, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, per incorporar-los a la seva llista.

El paper de Puigdemont a Brussel·les

Sobre l'entrevista del president Puigdemont al diari "Le Soir", on assegura que "una solució diferent de la independència és possible", Benet Salellas considera que no necessàriament s'ha de llegir en clau interna:

"El paper de Puigdemont a Brussel·les hem d'entendre que no necessàriament l'hem de llegir en clau interna. Quan Puigdemont diu a l'exterior que hi pot haver projectes diferents a la independència, penso que d'alguna manera està reptant l'estat espanyol a posar algun projecte polític sobre la taula i, davant del fet que no el posarà, d'alguna manera tornar a legitimar la via independentista"

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccionsIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut