Benet Salellas, diputat de la CUP, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Salellas: "Puigdemont està construint un mirall a la justícia espanyola"

Diu que les eleccions del 21 de desembre no tindran "totes les garanties de normalitat" perquè estem "pràcticament en un estat d'excepció"

RedaccióActualitzat

La CUP reuneix demà el seu consell polític per començar a decidir si participa en les eleccions del 21 de desembre. La decisió definitiva es prendrà en assemblea l'11 ó 12 de novembre.

El diputat de la CUP Benet Salellas no ha volgut concretar si, ara per ara, la CUP aposta per presentar candidatura, però sí que ha dit que serà una jornada electoral sense les garanties de normalitat que hi ha d'haver en qualsevol procés democràtic i ha dit que estem "pràcticament en un estat d'excepció":

"Amb tot el que ha passat en les darreres hores, ens inclinem per denunciar que enlloc d'Europa es dissol un Parlament com s'ha fet aquí i enlloc d'Europa es fica un govern legítim i escollit democràticament a la presó."

Per la CUP, la democràcia s'ha de recuperar al carrer i cal demanar la llibertat "dels presos polítics" amb mobilitzacions ciutadanes. En aquest sentit, Salellas ha dit que la posició de Carles Puigdemont a Bèlgica ha estat molt digna perquè "construeix un mirall de la justícia espanyola":

"Penso que ha estat una posició molt digna, la del president Puigdemont. Està construint una de les potes molt important, la d'internacionalitzar la causa catalana, i està contruint un mirall a la justícia espanyola. Perquè ara la justícia espanyola haurà de demostrar que és una justícia democràtica i, molt em temo que no ho podrà demostrar."

En relació amb la denúncia d'un particular que demanaria a la fiscalia la il·legalització de la CUP, el diputat de la formació diu que no tenen cap por perquè no es dona cap de les circumstàncies que es planteja a la denúncia i assegura que no el sorprèn perquè és un mecanisme que fa servir sovint a l'Audiència Nacional i a la Fiscalia

"És fals. Nosaltres no hem tingut cap comportament violent. Hem estat una força política amb un paper molt clar de donar estabilitat a aquest govern i molt coherent amb el nostre programa electoral. No es donen cap de les circumstàncies que s'expliquen a la mateixa denúncia."

"Sabem que hi ha molts processos que comencen d'aquesta manera, amb una denúncia d'elements que formen part del mateix aparell de l'Estat i que serveixen per engegar la màquina repressiva que, en aquest cas, planteja la il·legalització".

 

Salellas: "Puigdemont està construint un mirall a la justícia espanyola, que haurà de demostrar que és democràtica". 

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
Anar al contingut