Benet Salellas és entrevistat al "FAQS"

Salellas: "La Fiscalia o Interior han preparat els testimonis de la Guàrdia Civil"

Benet Salellas, membre de la defensa de Cuixart, creu que Marchena vol que es vegi a la sala un "relat esbiaixat" del que va passar la tardor del 2017 a Catalunya

RedaccióActualitzat

Després d'una setmana del judici del procés marcada per la declaració dels agents de la Guàrdia Civil, l'advocat Benet Salellas, membre de la defensa de Jordi Cuixart, creu que ha estat una de les setmanes en què "la mentida dels agents de la Guàrdia Civil ha estat més evident".

A més, ha explicat que la dificultat de poder contrastar els testimonis amb la documentació ha provocat "molta tensió amb el tribunal".

Salellas, en una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TV3, ha assegurat que l'ha "sobtat que es pugui explicar un relat tan diferent".

"El que, principalment, tenia la gent que va participar al referèndum de l'1-O era por. Perquè els únics que anaven armats, que estaven disposats a utilitzar la violència, eren el cos de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. Em sobta que es pugui explicar un relat tan diferent del que vam viure, del que està documentat i del que va veure tota la comunitat internacional."

 

Considera que la Fiscalia o el Ministeri de l'Interior "han estat preparant els testimonis" dels agents i ha mostrat la seva preocupació pel canvi de percepció de la "violència":

"La Fiscalia i el Ministeri de l'Interior, o tots dos conjuntament, han estat preparant els testimonis."

 

"Ha estat una de les setmanes en què, d'alguna manera, la mentida dels agents de la Guàrdia Civil ha estat més que evident. I les dificultats que ens ha posat Marchena per poder contrastar i fer aflorar la veritat a la sala, com que cada vegada són més intenses, ens han provocat molta tensió amb el tribunal."

 

 

Salellas ha explicat que el procediment habitual de tot judici és poder mostrar documentació durant les testificacions, i que la decisió de Marchena de fer-ho a la fase documental pot vulnerar els drets dels defensats perquè "no se'ns permet contrastar la credibilitat dels testimonis". Amb el material audiovisual, les defenses podrien neutralitzar els testimonis policials, ha explicat Salellas.

 


Benet Salellas creu que Marchena vol mostrar un "relat esbiaixat" i que el tribunal "vol eliminar el context". Un fet que creu que pot anar en detriment de la percepció que pugui tenir la població espanyola dels fets de la tardor del 2017. 

"Més que poder discutir aquells termes de detall i d'aterrar el relat, que a les defenses ens interessen tant, el que farem serà una mena de vol perifèric on la conclusió, vista tota en conjunt, pot ser una conclusió equivocada."

Salellas ha explicat també que Marchena opta per una concepció de violència que és molt reaccionària i que pertany a règims autoritaris. 

D'altra banda, ha parlat dels candidats que estan acusats i ha dit que, com que el judici serà molt llarg, preveu que continuaran com a presos polítics durant la campanya electoral.

 


ARXIVAT A:
Judici procésJordi CuixartProcés catalàCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut