Salah Abdeslam, l'home clau dels atemptats de París, ferit i arrestat en una batuda policial a la rodalia de Brusel·les

Segons fonts policials, l'home clau de la matança del 13 de novembre a París ha estat detingut a Molenbeek

RedaccióActualitzat

La policia belga assegura que ha capturat Salah Abdeslam, l'home clau de la matança del 13 de novembre a París. Abdeslam ha estat localitzat a primera hora de la tarda a casa de la mare d'un amic, a Molenbeek, a la rodalia de Brussel·les. El sospitós està ferit a la cama com a conseqüència d'un primer intercanvi de trets amb la policia.

Durant l'operatiu s'han detingut quatre persones més. 

Segons la policia, Abdeslam és un dels dos desconeguts que ahir van aconseguir fugir durant una operació policial rutinària en un barri de la capital belga. Abdeslam és l'home més buscat d'Europa. Se li atribueix el lideratge dels comandos que van cometre els atemptats múltiples de París. Se sap que portava un cinturó bomba, que va intentar entrar a l'estadi de futbol de Saint-Denis i que, per algun motiu desconegut, va preferir fugir i no suïcidar-se. El matí següent de la massacre va sortir de França.

És el primer cop que es captura viu un membre europeu d'Estat Islàmic; això podria aportar a la policia europea informació sobre l'estructura d'EI al continent.

El primer ministre belga, Charles Michel, i el president francès, François Hollande, han seguit plegats les operacions. Tots dos eren a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE que se celebrava a Brussel·les i han fetr una compareixença conjunta.

El primer ministre de Bèlgica ,Charles Michel, ha volgut destancar la importància de la col·laboració amb França:

"Vull anunciar que durant els últims mesos hem fet més de cent registres, sovint en unes condicions extremadament delicades, com hem viscut aquesta setmana a Forest. Hem interrogat 58 persones en el marc d'aquestes operacions, i vull destacar l'extrema importància de la cooperació entre Bèlgica i França. Fa unes setmanes, aquí, a Brussel·les, vam fer una cimera per lluitar junts contra el terrorisme."

Com també ho ha fet el president francès, François Hollande, que ha demanat l'extradició a França d'Abdeslam:

"La cooperació entre França i Bèlgica des dels atemptats, però també des d'abans, ha estat sempre intensa. I ha demostrat una vegada més la seva eficàcia. No tinc cap dubte que les autoritats judicials adreçaran molt ràpidament una demanda d'extradició. Sé, perquè no és la primera vegada que passa, que les autoritats belgues respondran tan favorablement i ràpidament com puguin."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut