Kuwaït

Salafistes i xiïtes es reparteixen el Parlament kuwaitià, d'on les dones queden excloses

El corrent salafista i els xiïtes han ocupat la majoria dels escons del Parlament kuwaitià, segons els resultats de les eleccions celebrades dissabte a aquest emirat i on cap de les 27 dones candidates han obtingut ni un sol dels 50 escons de la cambra. Segons els mitjans de comunicació locals, el corrent salafista i els seus aliats del Moviment Islàmic Constitucional han acaparat almenys 28 dels escons de l'Assamblea, mentre que els xiïtes n'han aconseguit cinc. La resta dels escons els han obtingut figures independents, diverses de les quals conservadores.

Actualitzat

El governant del regne, xeic Sabah al-Ahmad al-Sabah, va ordenar, el mes passat, la dissolució de les corts kuwaitianes per posar fi a un enfrontament entre el Parlament i l'executiu de Kuwait sobre la posada en marxa d'una sèrie de mesures econòmiques destinades a adaptar l'economia kuwaitiana a una etapa futura on el petroli deixaria de ser el recurs predominant a la regió.

Mitjans oficials, com el diari "Al Rai" van instar els votants a participar en els comicis, utilitzant el seu vot per col·laborar amb el govern a l'hora de reformar l'economia nacional, el valor de mercat de la qual -el segon més gran del món àrab- ha incitat al dinamisme dels inversors, que "volen veure més acció", segons declarava el director de la companyia Gulf Consulting Co., Mustafà Behbehani.

Tot i això, la campanya electoral s'havia vist afectada per protestes, arrestos i confusió per una modificació de la llei electoral per la qual s'han reestructurat els districtes amb l'objectiu d'assegurar una representació més equilibrada al parlament.

Anar al contingut