El coet Miura 1 a la plataforma de llançament, l'11 de març a Mazagón, Huelva (Europa Press)

S'ajorna pel fort vent l'enlairament del primer coet espanyol, el Miura 1, des de Huelva

Les males condicions meteorològiques a 10 quilòmetres d'altura han estat la causa de l'ajornament del primer vol d'aquest coet experimental d'una empresa valenciana

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres a primera hora del matí s'havia d'enlairar el coet Miura 1 des de Huelva, però al final l'enlairament s'ha ajornat per les males condicions atmosfèriques.

Ho han explicat els responsables de l'empresa PLD Space, que és la que ha desenvolupat aquest coet experimental, que es considera que és el primer privat que es llança a Europa.

El coet Miura 1 de l'empresa PLD Space, el 5 de març a Mazagón, Huelva (Europa Press)

L'enlairament estava programat per a les 5.30 del matí des del Centre d'Experimentació El Arenosillo de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, l'INTA, a Mazagón, a Huelva.

Segons han detallat, el que ha aturat el llançament ha estat el vent que feia entre 8 i 12 quilòmetres d'altura, i ara han de decidir quina nova data fixen per fer-lo:

 

L'objectiu és construir el Miura 5

Aquest primer enlairament té com a objectiu aconseguir "el màxim volum d'informació possible" per validar el disseny i la tecnologia amb què s'ha construït el Miura 1.

Això ha de permetre construir després el Miura 5, que aspira a ser una llançadora orbital que farà vols comercials per posar satèl·lits petits en òrbita des d'Espanya.

PLD Space és una empresa fundada a Elx el 2011 amb l'objectiu de fabricar i operar coets reutilitzables, i actualment hi treballen un centenar de persones.

La presentació del Miura 1, que ha agafat el nom de la ramaderia de toros més coneguda a Espanya, la van fer a principis de març i va participar-hi el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

 

Membres de l'empresa PLD Space amb el coet Miura 1, l'11 de març a Mazagón, Huelva (Europa Press)

 

ARXIVAT A:
Recerca científica
Anar al contingut