S'aixeca el confinament perimetral de la conca d'Òdena, 24 dies després
Els accessos a Igualada oberts i sense controls (ACN/Estefania Escolà)

S'aixeca el confinament perimetral de la conca d'Òdena, 24 dies després

Els Mossos d'Esquadra aixequen els controls després que el Ministeri de Sanitat ho ha avalat, tal com havia demanat la Generalitat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han aixecat els controls del confinament perimetral de la conca d'Òdena. Ho han fet després que el Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat, que considera que amb la restricció de moviments actual a tot l'Estat no és necessari el confinament perimetral específic.

Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí estaven blindades des del 12 de març i ha afectat unes 66.000 persones de les quatre poblacions.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns l'ordre d'aixecament, signada diumenge pel ministre de Sanitat i es fa efectiva des del moment de la seva publicació.

 

La resolució argumenta que la Generalitat ha demanat reconsiderar el confinament perimetral a la vista de l'evolució de les xifres epidemiològiques en els municipis afectats presentades pel Departament de Salut, però també de les noves restriccions del govern espanyol que prohibeixen les feines no essencials.

Tot i l'aixecament, l'Ajuntament d'Igualada ha demanat a la població "responsabilitat i seguir respectant les mesures de prevenció".

 

Amb la fi dels controls als accessos a la conca d'Òdena s'alliberen un centenar d'agents dels Mossos.

L'aixecament del confinament arriba quan la situació als hospitals de la zona comença a descongestionar-se. Aquest diumenge, els caps de serveis mèdics han fet un comunicat en què asseguren que ja han superat la pitjor fase del brot fins ara.

Hi afegeixen que cal ser prudents, però que d'aquesta crisi surten reforçats.

Ball de xifres

Les últimes dades oficials fetes públiques pel Departament de Salut van informar que divendres no s'havia registrat cap nova mort per coronavirus i que les víctimes es mantenien en 107, tot i que sí s'havien detectat 16 nous positius de coronavirus, la qual cosa elevava el total fins a 644.

Amb tot, l'alcalde d'Igualada i portaveu dels ajuntaments confinats va informar l'endemà que hi havia hagut 11 defuncions, 4 de les quals van ser a l'Hospital d'Igualada.

En la roda de premsa del govern, la consellera de Salut, Alba Vergés, va justificar que només donaven dades "contrastades i oficials".

Amb tot, arran de la polèmica, Vergés va informar llavors que la funerària Anoia els havia notificat en els darrers dos dies 147 morts per Covid-19 des de l'inici del brot, dotze de les quals en les últimes 24 hores.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut