Saïd ben Iazza el primer dia del judici del 17A al banc dels acusats (ACN)

Saïd ben Iazza, un dels tres condemnats pel 17A, surt en llibertat provisional

L'Audiència Nacional ordena alliberar-lo perquè ja ha complert la meitat de la pena i la sentència del 17A està recorreguda

Condemnat per un delicte de col·laboració amb organització terrorista en els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils, Saïd ben Iazza ha sortit en llibertat provisional.

L'Audiència Nacional n'ha ordenat l'alliberament perquè ha complert la meitat de la pena – quatre anys de presó preventiva – i perquè s'ha presentat recurs a la sentència.

Saïd ben Iazza va ser condemnat a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista perquè va deixar la seva documentació i una furgoneta de la feina per comprar i transportar artefactes explosius.

El tribunal, però, ha acordat una sèrie de mesures cautelars, com la retenció del passaport, la prohibició de sortir del país sense autorització judicial o que fixi el seu domicili a Espanya, amb l'obligació de comunicar qualsevol canvi de residència.

Els tres condemnats pel 17A: Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Saïd ben Iazza (ACN)

Juntament amb Ben Iazza, el tribunal va condemnar Mohamed Houli a 53 anys i Driss Oukabir a 46, per pertinença a organització terrorista, tinença, dipòsit o fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu.

En el cas d'aquests dos condemnats, no ha vençut el límit legal de la meitat de la pena que se'ls va imposar i, per tant, continuaran en presó provisional.

Després de la sentència, tant les defenses com les acusacions van recórrer-la. Diverses associacions de víctimes van demanar que els dos condemnats per pertinença a organització terrorista siguin considerats, també, coautors dels delictes d'assassinat comesos pels seus companys de la cèl·lula que van morir.

Els atemptats de la Rambla i de Cambrils van causar 16 morts i 140 ferits. La primera acció, a Barcelona, es va fer amb un atropellament massiu la tarda del 17 d'agost del 2017. La matinada següent cinc terroristes van atropellar diverses persones al passeig marítim de Cambrils i en van apunyalar d'altres.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut