Crisi a Ciutadans: Villegas i De Páramo abandonen la direcció i el partit
Imatge d'arxiu de Villegas, Roldán, Rivera i De Páramo, al Parlament (ACN/Bernat Vilaró)

S'agreuja la crisi a Ciutadans: Villegas i De Páramo anuncien que pleguen

El número dos de la formació i el secretari de Comunicació, col·laboradors pròxims al dimissionari Albert Rivera, abandonaran la direcció i el partit

RedaccióActualitzat

La davallada electoral de Ciutadans està provocant un autèntic terratrèmol al partit. Després de la dimissió d'Albert Rivera al capdavant de la formació, ara són dos col·laboradors pròxims al seu líder els que anuncien que pleguen de la direcció i que deixen Cs: el secretari general, José Manuel Villegas, i el secretari de Comunicació, Fernando de Páramo.

José Manuel Villegas, un dels fundadors del partit i membre de l'executiva des del 2006, no optarà a formar part de la nova direcció que surti del congrés extraordinari del març. I Fernando de Páramo, membre del comitè executiu des del 2014, renuncia al càrrec de secretari de Comunicació i també a l'escó que va obtenir a les eleccions en la llista per Barcelona.

Tots dos també abandonen la política. De Páramo ho fa ara i Villegas ho farà un cop s'hagi elegit la nova cúpula.

Villegas renunciarà un cop s'hagi elegit una nova direcció de Ciutadans, en el congrés de març (EFE/Zipi)

El número dos de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha anunciat la seva decisió en declaracions a Telemadrid:

"Jo no optaré en aquest congrés de març a seguir sent secretari general, ni tampoc estaré en cap de les llistes per a aquesta nova executiva. S'obre una nova etapa. Jo estic a disposició del partit perquè l'etapa d'Albert Rivera es tanqui i que d'aquest congrés en surtin nous equips"

 

De Páramo: "Dels èxits se n'aprèn i de les derrotes, encara més"

Triple renúncia de Fernando de Páramo. Deixa la direcció, l'escó al Congrés i la política. En una carta oberta afirma...

"He decidit tancar una etapa. La política és servir al teu país. En aquest temps he tingut l'honor i l'orgull de representar milers de ciutadans i construir amb ells un nou espai polític d'Espanya"

"Dels èxits s'aprèn i de les derrotes encara més. Després d'una dotzena de campanyes electorals i cinc anys intensos amb encerts i també amb errors, amb alegries i amb alguna tristesa, de tot això, m'emporto un aprenentatge immens que m'acompanyarà sempre més enllà de la política"

 

Fernando De Páramo deixa la secretaria de Comunicació, l'escó i la política

Assegura que Ciutadans tindrà un "paper clau" en aquest període que enceta ara Espanya. I espera que Inés Arrimadas sigui la nova líder del partit.

"Espanya passa ara per una etapa d'incertesa, de divisió i de preocupació per a molts espanyols. En aquest escenari polític que s'obre, el paper de Ciutadans serà, sens dubte, clau i decisiu. Si els afiliats del nostre partit així ho decideixen, estic convençut que Inés Arrimadas serà capaç d'aconseguir tot el que es proposi. He treballat amb ella colze a colze aquests anys i és la dona més valenta que he conegut"


De Páramo va ser el número 2 a la llista electoral per Barcelona el 10N. El seu lloc al Congrés el podria ocupar José María Espejo‑Saavedra el candidat següent en la llista per a aquesta circumscripció. Espejo-Saavedra és membre de l'Executiva permanent i molt pròxim també a Rivera, i ara és secretari d'Acció Institucional en funcions.


Arrimadas vol obrir una nova etapa si guanya les primàries

Inés Arrimadas aspira a rellevar Albert Rivera a la presidència de Ciutadans (EFE/Zipi)

Inés Arrimadas, que aspira a substituir Albert Rivera en la presidència de Ciutadans, diu que cal passar pàgina i començar una nova etapa. En declaracions a Tele 5, Arrimadas ha explicat que "és necessari" fer alguns canvis per impulsar el projecte. "Dels resultats dolents, de les crisis, se'n surt reforçat", ha assenyalat.

La dirigent de Ciutadans ha indicat que vol escoltar els seus companys de files sobre les noves propostes que cal aplicar. Creu que no s'hauria d'aixecar un nou partit ni canviar la línia ideològica però sí fer-hi canvis estructurals.

Per convertir-se en la nova presidenta, Arrimadas haurà de superar unes primàries que es faran abans del congrés extraordinari del març.

 

 

ARXIVAT A:
Cs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut