Madrid

Sáenz de Santamaría reclama a la Generalitat que acati la resolució del TC sobre l'Agència Tributària

La vicepresidenta respon a Mas que en campanya electoral s'escolten a vegades intervencions "absolutament delirants" i Munté acusa l'executiu de Rajoy de ser qui "incompleix sistemàticament" decisions del Constitucional

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat a la Generalitat que acati i compleixi la resolució del Tribunal Constitucional que suspèn cautelarment la llei de l'agència tributària de Catalunya després d'haver admès a tràmit el recurs que va presentar-hi en contra l'executiu espanyol.

"El govern (espanyol) va recórrer aquesta llei perquè pensàvem que era un pas que anava en contra de la llei i era contrari a la convivència d'institucions a Catalunya. Que atenguin aquesta petició és un pas important".

Així ho ha assegurat la vicepresidenta als passadissos del Congrés. Després de criticar que la Generalitat sempre intenta superar "objectius volants" per aconseguir els seus propòsits, Sáenz de Santamaría ha dit que considera positiva la resolució del Constitucional. En aquest sentit, ha demanat respecte a les competències de les diverses agències tributàries, de la mateixa manera, ha dit, que el govern espanyol ha procurat que es continuïn pagant els medicaments a Catalunya, malgrat la "mala gestió" de la Generalitat.

Sobre les declaracions del president Artur Mas, que va comparar el discurs del líder de Podem, Pablo Iglesias, amb el de l'expresident espanyol José María Aznar, Sáenz de Santamaría ha afirmat que en campanya electoral se senten a vegades intervencions "absolutament delirants".

"Li demanaria al senyor Mas que respecti la pluralitat. Fa la sensació que només el que diu ell està bé.  Això, que jo recordi, és una democràcia, i m'agradaria que ho continués sent".

Munté: "És precisament el govern del PP qui incompleix sistemàticament"

En resposta a Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha acusat l'executiu de Mariano Rajoy d'incomplir "més de deu sentències" del Constitucional relacionades amb afers socials.

"S'ha de tenir coratge per demanar al govern de la Generalitat que acati decisions del Tribunal Constitucional, quan és precisament el govern de l'Estat, el govern del PP, qui no respecta, qui incompleix sistemàticament nombroses sentències del TC en matèries molt sensibles."

Munté ha emplaçat el govern espanyol a explicar per quin motiu la segona llei suspesa cautelarment per l'Alt Tribunal, la que instaurava un impost a les comunicacions electròniques, va ser aprovada "sense cap vot en contra, ni tan sols el del PP" al Parlament català i malgrat això l'executiu va presentar recurs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut